USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

У ковельському ліцеї вигадали, як мати світло в укритті під час блекауту й тривалих тривог

16 Грудня 2022 07:15
LED-стрічки, прикріплені на планки і заживлені від батарейок як альтернативне освітлення в укритті – такий лайфхак вигадали для свого комфорту в ковельському ліцеї №3.

Про доволі просту, але дуже дієву ідею, втілену в тісному тандемі з батьками учнів, розповів міський голова Ковеля Ігор Чайка.

Як зазначив директор ліцею Василь Оксентюк, підійшли до справи ґрунтовно: виготовили одну таку світлову точку, визначили, що батарейки вистачає на десять годин безперервного освітлення. І визначилися, що треба ідею масштабувати.

Батьки відгукнулися на прохання ліцею про допомогу і надали для потреб школи світлодіодну стрічку, з кожного класу передали по одній батарейці «Кроні», а ще принесли трохи планок для кріплення стрічки.

Інші дрібні комплектувальні придбали за кошти спецфонду школи. Деталі дешеві, тож витрати мінімальні.
Світильники виготовляють у школі самостійно. 14 вже розмістили в приміщеннях укриття. І продовжують працювати.

«Одна така стрічка, заживлена від батарейки, дає світло протягом десяти годин. Цього вистачить, щоб освітлювати приміщення укриття впродовж трьох-чотирьох тривалих повітряних тривог», – зауважив мер Ковеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus