USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

У Ковельській лікарні відкрили сучасний операційний блок

6 Червня 2019 07:40
У Ковельській центральній районній лікарні прещентували сучасний операційний блок та модернізоване відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії. У лікарні встановили новий комп’ютерний томограф та апарат МРТ вартістю мільйон 200 тисяч євро.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного телебачення Волині, передає проКовель.

Скляні перегородки, просторі приміщення, європейське медичне обладнання – такий вигляд має новий операційний блок № 1 Ковельської ЦРЛ, де обладнали 3 нові операційні кімнати.

Юліан Голик, лікар-анестезіолог: «Маємо, зокрема, централізовану подачу лікувальних газів з медичних консолей, сучасну наркозно-дихальну апаратуру, плюс моніторинг життєво важливих функцій. Сподіваємося, що наші пацієнти отримають тут якісні медичні послуги».

«Створення госпітального округу спонукало ковельських медиків збільшити кількість місць у відділенні реанімації», – розповіла завідувачка відділення реанімації Тетяна Приходько. З її слів частину палат в хірургії на 5-му поверсі ЦРЛ переобладнали для потреб відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії, вартість проекту – 3 мільйони 400 тисяч гривень. З її слів, відділення розширилось: було 6 ліжок, тепер 12. Маємо 4 реанімаційні зали, в кожному з яких по 3 ліжка. Палати мають скляні перегородки, також підвісні консолі, на яких налаштована сучасна медична апаратура.

«Понад мільйон гривень державних коштів в медичному об’єднанні витратили на перекриття покрівлі інфекційно-неврологічного корпусу ЦРЛ. На базі лікарні встановили сучасний комп’ютерний томограф та апарат МРТ», – розповідає представник компанії-інвестора Роман Каліщук.

Роман Каліщук, представник компанії-інвестора стверджує, що півторатесловий магніт є золотим стандартом в діагностиці МРТ для дослідження пацієнтів. Він сучасний, 2019 року випуску. Тому є унікальним і має максимальну комплектацію. На ньому можна робити як дослідження головного мозку, так і органів черевної порожнини та серця. На даному МРТ будуть робитися пільгові дослідження – 5 безкоштовних досліджень для незахищених верств населення. Та ще 5 безкоштовних досліджень для воїнів АТО, але за рішенням місцевої адміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Однозначно Показати IP 6 Червня 2019 09:24
Гарний привід для оптимізму в майбутніх хворих ,щоб одужати й жити.
Юрій Показати IP 6 Червня 2019 19:42
Приємно спостерігати та констатувати досягнення Ковельських лікарів, які, як не щоденно то щотижнево втілюють в свою практику все нові та більш ефективні методики лікування пацієнтів із складною патологією. Молодці! Зичу ВАМ подальших успіхів та досягнень!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus