USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70

У Ковелі врятували 17-річну дівчину із вродженою вадою – зрощенням двох нирок

27 Грудня 2023 20:25
Вперше у Ковелі провели унікальну урологічну операцію 17-річній пацієнтці, яка мала вроджену ваду сечовидільної системи – підковоподібну нирку (зрощення двох нирок). Стан її здоров’я погіршувався упродовж багатьох років, аж поки права половина підковоподібної нирки перестала функціонувати.

Про це повідомляє Ковельське МТМО.

Хвору доставили в лікарню у важкому стані з вираженим больовим синдромом та наявністю гіпертонічного кризу. Через звуження у сечоводі та ускладнення відтоку сечі, об’єм рідини в нирці сягнув критичного рівня. А збільшення її розмірів стало помітним навіть зовні.

Лікарі діагностували термінальний гідронефроз із наслідками, гідронефротичну трансформацію правої половини підковоподібної нирки, вторинну артеріальну гіпертензію.

Читати ще: Вперше на Волині від посмертного донора пересадили печінку

Команда фахівців - Остап Звоздяк, Микола Дем’янчук, Олег Кубай - успішно виконала лапароскопічну гемінефруретеректомію правої половини підковоподібної нирки (мінілапаротомія за Пфанненштилем з видаленням макропрепарата). Дренування черевної порожнини.

Волинські лікарі також дякують за співпрацю та обмін досвідом лікарю-урологу Володимиру Дмитріву (Перше територіальне медичне об’єднання Львова).

Читати ще: На Волині оперували чоловіка з понад десятком каменів та пухлиною

Нині пацієнтка почувається добре, її вже виписали додому. Важливо, що після такої складної операції у молодої дівчини відсутні післяопераційні шрами і рубці. Адже втручання виконали через маленький розріз на шкірі внизу живота.

Читати ще: Ехінококова кіста печінки: у 50-річної волинянки видалили великого гельмінта
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus