USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Ковелі водійка Volkswagen наїхала на пішохода та протаранила авто: суд оштрафував її на 850 грн

21 Травня 2023 14:31
Штраф у розмірі 850 гривень отримала водійка, яка у Ковелі збила пішохода та зіткнулася з іншим автомобілем.

Про це стало відомо з постанови Ковельського міськрайонного суду.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 27 квітня на бульварі Лесі Українки. Водійка Volkswagen Passat Марія П., рухаючись заднім ходом, здійснила наїзд на пішохода та автомобіль Hyundai Santa Fe. Своїми діями вона вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ст. 124 КУпАП України.

Марія П. під час розгляду справи свою вину не визнала. Жінка вказала, що причиною ДТП стали незаконні дії водія Hyundai, який порушив ПДР та зупинив своє авто в безпосередній близькості до її автівки. Вона ж намагалася припаркуватися на місце стоянки. Не помітивши Hyundai, заднім ходом здійснила наїзд на пішохода, який в цей час знаходився між автомобілями.

Водій Hyundai, своєю чергою, розповів, що зупинився для посадки пасажира з інвалідністю за автомобілем обвинуваченої. В цей час почув крик та удар в його авто. Як з`ясувалось пізніше, водійка Volkswagen, рухаючись заднім ходом, допустила наїзд на пішохода, який перебував між їхніми автомобілями, та завдала механічних пошкоджень його автомобілю. Чоловік не заперечував, що він також порушив вимоги ПДР, зупинивши авто в недозволеному місці, за що був притягнутий до відповідальності.

Потерпілий пішохід відзначив, що внаслідок наїзду обвинуваченої він отримав травму, а інший автомобіль – механічні ушкодження.

На переконання суду, докази підтверджують вину Марії П. Серед них – схема місця ДТП, фотознімки з розміщенням транспортних засобів після ДТП та довідка медичного огляду про отримання внаслідок ДТП травм потерпілого. Також у постанові вказано, що порушення вимог ПДР зі сторони іншого водія не звільняє від відповідальності водійку Volkswagen, оскільки її дії також спричинили порушення ПДР та заподіяли вказані вище наслідки.

Врахувавши всі обставини, суд оштрафував Марію П. на 850 гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus