USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

У Ковелі в приватному секторі по-новому збиратимуть сміття

Сьогодні 19:39
У Ковельській громаді впроваджується нова форма збору побутових відходів для приватного сектору. Місто планово переходить на систему індивідуальних сміттєвих баків.

У міській раді розповідають, чому це важливо і зручно:

– нові ємності допоможуть ефективніше утилізувати сміття;

– поліпшиться естетичний вигляд міських дворів та вулиць;

– зменшиться навантаження на існуючі майданчики;

– додасть зручності мешканцям, адже тепер не треба чекати машину, а необхідно виставити контейнер на вулицю. Працівники РЖКП самі забирають сміття.

Читати ще: Сміття на дорозі та полях: волинське село потопає у стихійних звалищах

Згідно із законодавством власники приватних будинків зобов’язані купити індивідуальний сміттєвий бак для свого домоволодіння. На сьогодні його середня вартість становить близько 1500 грн залежно від країни-виробника та якості матеріалу. Сума не маленька, особливо для малозабезпечених категорій населення.

Для того, щоб зменшити фінансове навантаження та допомогти людям з придбанням таких контейнерів, Ковельська міська рада прийняла цільову програму, що передбачає їх закупівлю за рахунок бюджетних коштів.

Сміттєвий бак можна придбати на власний вибір у будь-якого продавця/постачальника або ж придбати його за зниженою ціною на умовах Програми.

Хто може скористатися пільгами та скільки можна зекономити:

– безкоштовно отримати контейнер мають право: пенсіонери віком від 75 років та особи з інвалідністю І групи;

– за 50% вартості закупівлі: військовослужбовці Збройних Сил України, члени сімей загиблих військовослужбовців (батьки, подружжя), учасники бойових дій, особи з інвалідністю ІІ групи внаслідок війни;

– за 60% вартості – пенсіонери;

– за 70% вартості – решта заявників.

Такою послугою можна скористатись одноразово (не більше одного контейнера на один особовий рахунок, зареєстрований (відкритий) в абонементній системі РЖКП).

Цей крок спрямований на поліпшення санітарного стану нашого міста та підвищення зручності для мешканців.

З метою реалізації Програми міською радою було виділено мільйон гривень. Закупівля проводилася через систему Prozorro. Кожен громадянин може ознайомитися з її результатами.

На аукціон було подано запит на 2 типи контейнерів: 120 л – 700 шт. та 240 л – 150 шт. У результаті проведення закупівлі початкова ціна знизилася до 914 тис 900 грн, що дозволило зекономити 85 тис 100 грн.

Оплатити кошти за придбані смітники можна через банківські установи, інтернет-банкінг чи безпосередньо без комісії в касі підприємства (готівкові кошти з каси вносяться на рахунок підприємства у банківську установу).

Усі зекономлені при закупівлі кошти та кошти, які сплачують люди за індивідуальні сміттєві баки, надходять на спеціальний рахунок. Він використовується виключно для закупівлі нових сміттєвих баків. Жодної націнки підприємство не ставить, жодної копійки з цих коштів не використовує на будь-як інші потреби, зазначають у міськраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus