USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.60 10.73

Стильно і сучасно: у Ковелі працюють над проєктом реконструкції центрального парку

Сьогодні 13:11
Парк культури і відпочинку імені Лесі Українки – улюблене місце прогулянок, зустрічей для багатьох ковельчан та гостей міста.

Нещодавно Ковель отримав грант на реконструкцію цієї зеленої зони, інформують у Ковельській міській раді. Йдеться про спільний проєкт з польським містом-партнером Ленчна «Співпраця на користь клімату – розвиток зеленої інфраструктури в Ленчні та Ковелі» у рамках Програми Interreg NEXT PL-UA 2021-2027.

Керівник студії архітектури та дизайну Юлія Рогожина зі своєю колегою, ландшафтним архітектором Тетяною Бегою представили концепцію майбутніх змін.
В її обговоренні взяли участь міський голова Ігор Чайка, його заступники, депутати міської ради, керівники структурних підрозділів.

Читати ще: Сім волинських проектів щодо захисту довкілля отримають фінансування від ЄС

На території парку планують облаштувати нові доріжки, освітлення, дитячий та дорослий майданчики, збудувати фонтан. Передбачають тут громадську вбиральню, кімнати для персоналу парку та технічні приміщення.

Разом з тим архітектори пропонують максимально зберігати зелені насадження у парку та організувати простір, орієнтуючись на рослинність.

Як зазначають розробниці, вони прагнули зробити парк всесезонним, цікавим і комфортним для всіх жителів.

Пропозиція не є готовим проєктом. На її основі сформують технічне завдання до проєкту, який буде представлено громаді для обговорення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus