USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Ковелі готують котельні до складної зими

3 Серпня 2022 20:37
У Ковелі готуються до цьогорічної непростої зими і нового опалювального сезону. Наразі триває реконструкція котельні на вулиці Володимира Кияна, 82.

Про це повідомили в Ковельській міськраді.

«Сьогодні проблема не тільки в Україні, але й у Європі з постачанням газу. В нашій державі зараз немає достатньо у сховищах палива. Було ухвалено рішення, аби зменшити його споживання у місті, продовжити переобладнувати котельні», – каже директор ПТМ «Ковельтепло» Володимир Бойко.

Приміщення реконструюють і невдовзі тут встановлять два нові твердопаливні котли.
«Їх потужність 1,25 мВт кожний. На це з бюджету громади виділено сім мільйонів гривень. Роботи проводить власними силами підприємство», – зазначає міський голова Ігор Чайка.
Нове обладнання працюватиме на щепі й газові. Це дасть можливість підприємству економити 500 тисяч кубометрів блакитного палива. Для Ковеля це дуже суттєво.

Читати ще: У Ковелі за понад 2 млн реконструюють мережу водовідведення

У місті реконструюють також котельню на вулиці Володимирській, 85. Там буде працювати котел на 1,5 мВт. З місцевого бюджету на цей об’єкт спрямовано два мільйони гривень. Роботи розпочнуться за кілька тижнів.
Коли після ремонту ще ці дві котельні буде запущено, у Ковелі 50% теплової енергії вироблятиметься за рахунок використання газу і стільки ж – за рахунок альтернативних видів палива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus