USD 40.75 41.00
  • USD 40.75 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

У Ковелі чоловіка посадили на п’ять років за крадіжку гаманця

25 Червня 2024 06:48
У Ковелі винесли вирок чоловікові за крадіжку гаманця з грошима. Його посадили на п’ять років.

Відповідний вирок виніс Ковельський міськрайонний суд.

Як зазначається, 29 січня 2024 року Дмитро Д. викрав із металевого контейнера «Чиста подушка» гаманець, у якому було понад 11 тисяч гривень.

Обвинувачений свою вину повністю визнав. Як зазначив, узяв гаманець, проте пізніше зрозумів, що скоїв крадіжку. Він вирішив повернути кошти, але його затримала поліція.

Читати ще: Вкрав самовар та обігрівач: на Волині уродженця Абхазії посадили на п’ять років за проникнення на чужу дачу

Потерпіла вказала, що не бажає позбавляти чоловіка волі та не має до нього претензій. Вкрадені гроші їй повернули. Щодо покарання, то покладалася на рішення суду.

Про обвинуваченого відомо, що він проживає з матір’ю пенсійного віку, не одружений, має захворювання. Із 2019 року чоловік перебуває на обліку в нарколога через вживання опіоїдів. Раніше був на реабілітації в церкві, де отримав позитивну характеристику.

Проте суд врахував, що чоловіка вже притягували до кримінальної відповідальності, зокрема за аналогічне правопорушення. Раніше йому неодноразово призначали покарання з випробуванням, але висновків той не робить. Крім того, крадіжку вчинено в умовах воєнного стану.

Читати ще: Лучанин, який обкрадав «Аврору» та «Єву», отримав майже сім років в’язниці

Сторона захисту доводила: обвинувачений має тяжке захворювання і допомагає матері-пенсіонерці. Але суддю це не переконало, тому він виніс реальне покарання.

Дмитра Д. визнали винуватим в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч.4 КК України. Йому призначили позбавлення волі на п’ять років.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатолій Показати IP 25 Червня 2024 07:47
Гарна схема відкосити від мобілізації

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus