USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У Конго почав вивергатися ще один вулкан, який мовчав майже пів століття

29 Травня 2021 18:40
На сході Демократичної Республіки Конго почав вивергатися невеликий вулкан Мурара, що знаходиться за 13 кілометрів на північ від вулкана Нійрагонго, потужне виверження якого відбулося 22 травня.

Про це у суботу, 29 травня повідомляє Agence France-Presse, передає ТСН.

«Вранці почалося виверження вулкану Мурара, який розташований в безлюдному місці, в національному заповіднику Вірунга. Ми пильно стежимо за новим розвитком подій», – сказав представник уряду країни Патрік Муйя.
Тим часом в районі міста Гома зберігається висока сейсмічна активність, відбуваються постійні підземні поштовхи. Від 22 травня зафіксовано більш як 400 афтершоків, магнітуда яких досягає 5,2. Фахівці не відкидають нового виверження вулкана Нійрагонго.

З метою обережності влада Гоми розпорядилася евакуювати з міста близько 400 тисяч осіб, оселям яких можуть загрожувати потоки лави в разі нового виверження.

Своєю чергою українські миротворці допомагають з евакуацією населення в Конго через нову загрозу виверження вулкану. Від учора вже встигли перевезти до безпечніших місць понад дві сотні людей. Як повідомляють у Міністерстві оборони, для цього залучають вертольоти. Евакуйовують також і персонал місії ООН.

Як ми писали, потік лави після виверження вулкану Нійрагонго дістався аеропорту на сході міста Гома. Внаслідок виверження загинули щонайменше 15 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus