USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

«У командуванні брали хабарі»: волинянин на два роки самовільно залишив військову частину

Сьогодні 20:59
Волинянин Валентин залишив військову частину та зник аж на два роки. За це його судили в Луцькому міськрайонному суді.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Чоловік був мобілізований та включений до складу Збройних сил України 5 серпня 2022 року. Ніс службу до листопада того ж року, та одного дня просто не прийшов.

«15 листопада 2022 року чоловік без поважних причин не з’явився вчасно на військову службу. Від цього часу до 9 січня 2024 року був відсутній і не виконував службові обов’язки під час воєнного стану. Тобто вчинив правопорушення за частиною 5 статті 407 Кримінального кодексу», – поінформував прокурор Олексій Романік.

Читати ще: На Волині судили сержанта, який на кілька місяців втік з військової частини

Чоловік свою провину визнав повністю. Причина такого вчинку – недовіра до керівництва. Валентин розповів, що просив перевести його в будь-яку іншу військову частину.

Командування натомість просило надати відношення з іншої частини (рекомендаційний лист, що його надають військовослужбовцю, який бажає за власним бажанням перевестися, – ВН). Але такого листа у військового не було.

Через тривалу відсутність у військовій частині чоловіка подали в розшук. Однак Валентин запевняв, що зовсім не переховувався, а був удома.

Головуючий у справі поцікавився, чому ж чоловік не довіряє керівництву.

«Причина? У командуванні брали хабарі. А я сказав, що платити не збираюся», – твердив обвинувачений.

Читати ще: На Волині командир роти вимагав гроші із солдатів, щоб їх не покарали

Суддя запитав, за що саме просили хабар.

«Ну от ти схотів випити – заплати 10 тисяч», – відповів той, додавши, що мав штрафи за вживання алкоголю на службі.

У підсумку суд призначив волинянину п’ять років позбавлення волі. Але, зважаючи на пом’якшувальні обставини, як-то щире каяття та активне сприяння розкриттю справи, чоловіка від покарання звільнили, залишивши два роки іспитового строку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus