USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Колківській громаді реалізували два проєкти в межах конкурсу «Час діяти, Україно!»

5 Жовтня 2023 10:38
Уже два проєкти вдалося реалізувати в Колківській громаді завдяки грантовому конкурсу «Час діяти, Україно!» від фонду «МХП-Громаді».

Це щорічний конкурс фонду для локальних ініціатив, які можуть подавати органи місцевого самоврядування, комунальні установи, освітні заклади, заклади охорони здоров’я, неурядові організації та всі активні учасники громад. Цього року проєктні пропозиції приймали з 4 травня до 1 червня.

Загальний бюджет становив 7 млн грн. Розмір фінансування одного проєкту – до 100 000 гривень. Тематика проєктів, які можуть отримувати фінансування, – від освітніх, медичних, інфраструктурних до ініціатив з реабілітації ветеранів та підтримки розвитку української культурної ідентичності.

Отже, Колківська громада має цього року в своєму активі вже два реалізовані проєкти в межах конкурсу «Час діяти, Україно!» та за підтримки підприємства «МХП-Баффало».
Так, фонд виділив понад 52 000 грн для Красновільського ліцею Колківської селищної ради на ремонт роздягалень та закупівлю спортивного інвентарю. За ці кошти адміністрація школи придбала будівельні матеріали, шафи для одягу, баскетбольні та волейбольні м’ячі, а також сітку для волейболу.
«У школі на сьогодні навчається близько 200 дітей із Красноволі та сусідніх сіл. Частина приміщень спортзалу (коридори, роздягальні) перебувала в дуже поганому стані, тому і взялися за них. Також плануємо відновити волейбольний гурток, який у нас був до війни. Наші учні із задоволенням тренувалися, брали участь у змаганнях між школами, проте після мобілізації вчителя з фізвиховання гурток призупинив роботу. Тепер, коли всі ремонтні роботи позаду, закуплено необхідний інвентар, будемо відновлювати тренування», – розповідає директорка школи Юлія Харчук.

Читати ще: Представники громад Волині вивчали досвід колег з Хмельниччини

Другим таким проєктом стала підтримка бібліотеки – інформаційного та краєзнавчого центру Четвертнянського ліцеюКолківської громади.
Адміністрація школи подала проєкт на конкурс та отримала фінансову підтримку на суму 49 000 грн. За ці кошти закупили столи, стільці та стелажі для книг. У приміщенні попередньо провели ремонт, підключили інтернет та облаштували все, щоб дітям було комфортно й безпечно навчатися, проводити вільний час.
«Підтримати громади, бібліотеки, школи регіону, виявити та допомогти розв’язати нагальні потреби жителів – це одні із завдань конкурсу «Час діяти, Україно!» Щороку, оголошуючи його, ми нагадуємо громадському сектору, що вони завжди можуть звернутися до нашого фонду по допомогу. Важливо діяти згуртовано та не зупинятись у своєму прагненні покращити умови у громадах», – зазначила менеджерка фонду «МХП-Громаді» Ольга Махновець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus