USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

У КНР підтримали претензії Путіна до НАТО

4 Лютого 2022 23:38
Китай і Росія оголосили про глибокий стратегічний союз на противагу «згубному впливу Сполучених Штатів». Президенти обох держав підписали спільну заяву про засудження «розширення НАТО» та агресивних намірів щодо Росії.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.

Росія висловила підтримку позиції Китаю, згідно з якою Тайвань є «невід’ємною частиною КНР».

Пекін, своєю чергою, приєднався до заклику нерозширення НАТО і підтримав «гарантії безпеки» Москви щодо невступу України в Альянс.

«Сторони виступають проти подальшого розширення НАТО, закликають Північноатлантичний альянс відмовитися від ідеологізованих підходів часів «холодної війни», поважати суверенітет, безпеку та інтереси інших країн... Китайська сторона з розумінням ставиться і підтримує висунуті Росією пропозиції з формування довгострокових юридично обов’язкових гарантій безпеки у Європі», – йдеться у тексті заяви, розміщеній на сайті представництва Путіна.

Як пише Reuters, обидва президенти висловили занепокоєння «просуванням планів США з розвитку глобальної протиракетної оборони і розміщенням її елементів у різних країнах світу».

Не називаючи Вашингтон, Путін і Сі Цзіньпін розкритикували спроби «деяких держав» встановити глобальну гегемонію, роздувати конфронтацію і «нав’язувати свої стандарти демократії».

У заяві також ідеться про «тверду взаємну підтримку у питаннях захисту своїх корінних інтересів, державного суверенітету і територіальної цілісності»; сторони «виступають проти втручання зовнішніх сил у свої внутрішні справи».

У сфері технологій Росія і Китай заявили про готовність зміцнювати співробітництво у сфері штучного інтелекту й інформаційної безпеки. Країни вважають «неприйнятними» «будь-які спроби обмежити їх суверенне право регулювати національні сегменти інтернету і забезпечувати їхню безпеку».

Кремль заявив, що сторони також обговорили необхідність з розширення торгівлі у національних валютах через «непередбачуваність», пов’язану з доларом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
124 Показати IP 5 Лютого 2022 07:25
І знову зрада
Лучанин до 124 Показати IP 5 Лютого 2022 09:23
В тебе в голові зрада
Вуйко до 124 Показати IP 5 Лютого 2022 14:00
Нічого дивного. Як кажуть "комуняка комуняку не повісить на гілляку"
Климкин Показати IP 5 Лютого 2022 09:25
а что не так ?
пропозиція Показати IP 5 Лютого 2022 10:00
Всім українцям терміново відмовитись від всього китайського!!!
Я до пропозиція Показати IP 5 Лютого 2022 12:31
може краще від свідомізму напівдебільного відмовитися??
ми до Я Показати IP 5 Лютого 2022 15:49
Ні! Це на довго вкоренилося і тепер лише гірше і гірше буде :(
Ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Лютого 2022 13:40
Китай-самий потужний політичний та економічний гравець. АЛЕ ВУЛИЦІ ТА МІСТА НЕ ПЕРЕЙМЕНОВУЮТЬ1 ГАНЬБА КИТАЙЦЯМ
ототакот до Ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Лютого 2022 15:51
І з розсудливими мізками, розуміють, що і до чого! А ми з такими лише сваримося :( Мотор-Січ вони нам не пробачать! робіть висновки з ким ми і хто наші "партнери", що лише зброю до нас звозять, а в нас економіка через те валиться :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus