USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Ківерцівській громаді відкрили меморіальні дошки полеглим захисникам України

15 Жовтня 2022 09:49
У День захисників та захисниць України в Ківерцях встановили флагштоки на могилах загиблих та відкрили меморіальні дошки Героям, які віддали життя за незалежність нашої держави.

Це Андрій Назаревич, Павло Чахрайчук, Вадим Слобожан, Василь Ференці, Віктор Мірчук, Віктор Максимчук, Олександр Позняковський, Владислав Воронюк, Іван Козак, Володимир Бас, Владислав Лонський, Сергій Міщук. Про це інформують на сайті громади.

Меморіальна дошка загиблому Героєві Роману Сороці ще в процесі виготовлення, проте буде відкрита та освячена найближчим часом.

Пам'ятні дошки Героям встановили на Меморіальному комплексі Вічної слави у міському парку.

Віддати шану землякам тут зібралося чимало жителів громади: рідні, близькі, друзі Героїв, депутати, представники влади та духовенства.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх, хто загинув за Україну.

«Важко говорити, проте допоки ми живі – житиме пам'ять про наших Героїв. Ці меморіальні дошки будуть нагадувати нам про те, що воїни поклали життя, наближаючи перемогу, аби ми жили у своїй вільній державі. Я молитиму Бога, щоб кількість цих дощок не збільшувалась», – сказав міський голова Олександр Ковальчук.
Матерям загиблих Героїв висловили співчуття, подякували за синів та подарували квіти.

Начальник Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Сергій Миронюк вручив матері загиблого Героя Вадима Слобожана орден «За мужність» ІІІ ступеня від Президента України.
Освятив меморіальні дошки настоятель Свято-Покровського собору міста Ківерці, протоієрей Іван Семенюк.

Звертаючись до присутніх, він зазначив: «На превеликий жаль, ми вже ніколи не зможемо повернути матерям синів, діткам – їхніх батьків, дружинам – чоловіків. Але наш святий обов’язок пам’ятати їх. Пам’ятати, що кожен з них віддав найцінніше – життя – за мирне небо над нашими домівками».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus