USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.45
  • PLN 10.50 10.70

Пройшли бойове хрещення: у Ківерцівській громаді розпочав роботу добровільний пожежно-рятувальний загін

Сьогодні 08:09
Під завісу літа, коли триває надзвичайно спекотна та посушлива погода, у Ківерцівській громаді відбулася знакова подія – у селі Озеро розпочав роботу добровільний пожежно-рятувальний загін. Необхідне спорядження для цього підрозділу забезпечила Благодійна організація «Благодійний фонд «Шведський центр допомоги».

Добровольці-рятувальники з Озера отримали на озброєння пожежно-рятувальний автомобіль та пожежну автодрабину, комплекти спеціального обладнання, бойовий одяг і захисне спорядження, повідомляє Ківерцівська міська рада.

Почесними гостями на відкритті були Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук та його заступник Юрій Тананайський, начальник ГУ ДСНС України у Волинській області Мирослав Дем’янчук, його перший заступник Сергій Демидюк, голова Благодійного фонду «Шведський центр допомоги» Сергій Порохнавець.

Розпочалися урочистості спільним виконанням Державного Гімну України та вшануванням Хвилиною мовчання пам’яті кожного, хто віддав найцінніше – своє життя в нинішній війні – рятувальників, військових, волонтерів та мирних жителів.
Міський голова Олександр Ковальчук привітав таку ініціативу, зазначивши: «Створення добровільної пожежної команди є надзвичайно актуальним завданням сучасності, бо безпека мешканців населених пунктів є нині в пріоритеті кожної громади. Основними завданнями цієї служби є гасіння пожеж, рятування людей та надання допомоги в ліквідації аварій, катастроф, стихійного лиха, а також здійснення заходів із попередження пожеж, збереження життя, здоров’я та матеріальних цінностей людей. Тож цей добровільний підрозділ обслуговуватиме населені пункти Ківерцівської територіальної громади».

Читати ще: Як на Волині вже пів року працює добровільна пожежна команда ченців-рятувальників

Вітаючи рятувальників-добровольців начальник ГУ ДСНС України у Волинській області Мирослав Дем’янчук зауважив: «Професія рятувальника входить до п’яти найнебезпечніших професій у світі. Врятовані люди, тисячі успішно ліквідованих пожеж, наслідків аварій та стихійного лиха, попередження різного виду надзвичайних ситуацій – найяскравіше підтвердження безумовної важливості цієї професії. Тому дуже тішить, що у Ківерцівській громаді є люди, які добровільно зголосилися допомагати іншим у боротьбі з вогняною стихією, у створенні безпечних умов проживання в населених пунктах громади. Люди, які готові кинути всі свої справи на час виклику, аби врятувати чиєсь життя».
Мирослав Дем’янчук також нагородив гравертонами керівника Шведського фонду та керівника Благодійної організації «Шведський центр допомоги» та вручив Подяку Головного управління за сприяння в розвитку пожежно-рятувальних підрозділів Волинської області засновнику Благодійного фонду «Новий Заповіт» та «Відкриті двері», благодійнику і меценату, Слоан Джеймсу та голові Благодійного фонду «Шведський центр допомоги» Сергію Порохнавцю.

Потому всі оглянули пожежно-рятувальну техніку.
Уже вчора, 2 вересня, новостворений добровольчий пожежний підрозділ за кілька днів після відкриття пройшов бойове хрещення – успішно приборкав свою першу пожежу.

Сьогодні між селами Човниця і Озеро Ківерцівської громади місцеві жителі помітили полум'я, що охопило суху траву й чагарники. Очевидці звернулися за допомогою до добровільної пожежної команди, що з 31 серпня розпочала свою роботу у селі Озеро.

Вогнеборці оперативно прибули за вказаними координатами, провели бойове розгортання та приборкали загоряння без залучення додаткових сил і засобів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
103 Показати IP Сьогодні 09:27
А для чого в селі автодрабина??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus