USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Ківерцях попрощалися з 23-річним Героєм Андрієм Качковським

Сьогодні 11:46
У середу, 14 серпня, ківерчани, схиливши голови та вклякнувши на коліна, знову зустрічали скорботний кортеж – на щиті до рідного міста повернувся воїн-захисник Качковський Андрій Миколайович.

Про це повідомили в Ківерцівській міській раді.

Народився Андрій Качковський 7 грудня 2000 року в Ківерцях. Навчався у третій міській школі. Професійну освіту водія здобув у Колківському професійно-технічному училищі. У 2018 році був призваний на строкову військову службу до Збройних сил України. Служив в Одесі у складі підрозділу Національної гвардії України. У 2019 році Андрій підписав контракт на службу в Національній гвардії України.
Загинув старший солдат Качковський Андрій Миколайович під час виконання бойового завдання 9 серпня 2024 року внаслідок ураження ворожим FPV-дроном вогневої позиції сил оборони поблизу населеного пункту Свиридонівка Покровського району Донецької області.
У четвер, 15 серпня, прощалися з воїном рідні, друзі. Вшанували пам’ять захисника очільники міста. Вдячні земляки, схиливши голови у скорботі, щирою молитвою просили Господа про спокій душі Героя, який віддав молоде життя за волю та незалежність України.
Скорботна процесія пройшла вулицями міста від рідного дому до собору Покрови Пресвятої Богородиці, де чин поховання звершили священники Ківерцівського деканату ПЦУ, очолюваного протоієреєм Іваном Семенюком.
Місцем вічного спочинку для захисника стала Алея Слави на міському цвинтарі. Воїни почесної варти тричі відсалютували Герою, шануючи його ратний подвиг.

Редакція Волинських Новин висловлює щирі співчуття рідним Героя. Вічна пам’ять, честь та шана Захиснику!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus