USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

У Харкові до квартири площею 60 м² добудували 1200 м² магазину і назвали це реконструкцією

9 Грудня 2021 15:35
У Харкові під виглядом реконструкції квартири площею 60 квадратних метрів побудували 1200 квадратних метрів магазину.

Про це повідомила Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ).

Так, офіційно власник житла отримав дозвіл на «реконструкцію квартири з прибудовою під магазин продовольчих та непродовольчих товарів».

У ДІАМ пояснюють, що згідно з нормами реконструкція – це перебудова введеного в експлуатацію об’єкта. Вона передбачає зміну його геометричних розмірів та/або функціонального призначення. Натомість добудова до квартири магазину є фактично новим будівництвом окремого об’єкта.

Таку будівлю інспектори ДІАМ виявили під час огляду об’єкта – після отримання заяви на видачу сертифіката про прийняття його в експлуатацію. Однак у видачі сертифіката відмовили.

ДІАМ також анонсувала позапланову перевірку об’єкта архітектурно-будівельного контролю та повідомлення про цей інцидент правоохоронних органів.

Тим часом Луцька міська рада підготує низку позовів до суду, аби відновити попередній статус квартир на перших поверхах, які було незаконно переведено в комерцію.

Нагадаємо, наприкінці листопада, розглянувши позов міської ради, Луцький міськрайонний суд скасував протиправне рішення скандального чорного реєстратора щодо державної реєстрації переведення квартири на першому поверсі в комерційний об’єкт і зобов’язав власника помешкання демонтувати незаконно прибудовані сходи.

Як неодноразово повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в Луцьку працюють недобросовісні реєстратори, які переводять квартири на перших поверхах у комерційну забудову. У місті частішають випадки, коли недобросовісні підприємці викуповують квартири на першому поверсі і з часом незаконно переоблаштовують їх під комерційні приміщення. Необхідні дозволи вони отримують поза спиною міської ради за допомогою так званих чорних реєстраторів.

У Луцькій міській раді намагаються активно протидіяти таким випадкам. Наприклад, у жовтні було призупинено незаконну добудову нежитлового приміщення на вулиці Ковельській, 66. А нещодавно за скаргою міськради Міністерство юстиції призупинило доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно ререєстратору Віталію Ященку, який здійснював реєстрацію без належних документів. Також Мін’юст скасував рішення щодо реєстрації права власності на житловий будинок з приміщеннями на проспекті Відродження, 29а.

Окрім того, раніше міськрада вже проводила перевірки об’єктів незаконного будівництва та тих, де були порушення, а також зверталася до правоохоронних органів через незаконне будівництво на проспекті Відродження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олесь Показати IP 9 Грудня 2021 19:45
Поясніть мені . Тобто одна влада дала а друга прийшла та забрала . Мда .. смішна історія на плечах підприемців .
Прекресно Показати IP 9 Грудня 2021 21:02
Одним можна в Луцьку, інші не домовились.
17 Показати IP 9 Грудня 2021 21:32
Одним можна знищити історичну будівлю і поставити на її місці сучасну безлику будівлю. Можна бо вони при владі. Хочете комерції гайда за місто, там вам місце. Те місце ринком називається.
Вася до 17 Показати IP 10 Грудня 2021 04:42
За містом не цікаво, там півтори людини в день вештається...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus