USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Харкові 14-річна дівчина розклеювала проросійські плакати та співала гімн РФ

22 Червня 2023 17:55
Дівчина-підліток з Харкова розклеювала проросійські листівки, агітувала за створення так званої «Харківської народної республіки», а також записала ролик із Z-символікою та гімном країни-агресора в центрі міста.

Її особу вже встановили, повідомляють у Національній поліції Харківщини, передає УП.Життя.

21 червня небайдужі містяни повідомили правоохоронцям про дівчину, яка на площі Свободи біля намету «Все для перемоги» розклеювала листівки з «символами» так званої «ХНР».

За даними начальника слідчого управління поліції Харківщини Сергія Болвінова, її разом з матір’ю вже допитали та провели обшук помешкання.

«Малолітня співачка вже визнала свою провину та заявила, що шкодує. Однак, мабуть, велика кількість спожитої російської пропаганди затьмарила молодий мозок», – зазначив він.
Матір стверджує, що не здогадувалась про антиукраїнські настрої дитини попри яскраво виражену позицію доньки «за мир». І ролик із символікою нібито побачила лише після повідомлення класного керівника.

У підлітка виявили цілу колекцію проросійської символіки.

«Тут і російські прапори, і лозунги на підтримку царя та царської Росії, і радянська символіка. Все це дівчина-підліток малювала власноруч. Зберігала також радянські рублі.
Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої навряд могли залишитися непоміченими з боку матері», – додає начальник слідчого управління поліції Харківщини.

Оскільки дівчина не досягла віку кримінальної відповідальності, за проступок відповідатиме мати. Її притягнуть до відповідальності за невиконання батьківських обов’язків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus