USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

У Кенії протестувальники штурмували парламент. Є загиблі, будівля палає

25 Червня 2024 18:25
У столиці Кенії Найробі мітингувальники намагалися штурмувати парламент, поліція відкрила вогонь. Щонайменше пʼятеро протестувальників загинули, десятки отримали поранення.

Про це пише Бабель з посиланням на Reuters та BBC.

Масові протести охопили велику кількість міст Кенії після того, як парламент схвалив законопроєкт про підвищення податків. Він має на меті зібрати додаткові $2,7 мільярда податків, щоб полегшити боргове навантаження, оскільки лише відсоткові платежі забирають 37% річного доходу країни.

Загалом мітингувальники вийшли на вулиці у 30 із 47 округів країни. У Найробі весь день були закриті підприємства, а транспорт – паралізований, оскільки поліція вступає в бої з тисячами демонстрантів.
Мітингувальники спробували штурмувати будівлю парламенту. Поліція спершу використовувала сльозогінний газ і водомети, а потім відкрила вогонь.

Читати ще: У Дагестані обстріляли з автоматів синагогу та церкву, є загиблі

Кореспондент Reuters нарахував тіла щонайменше пʼяти загиблих протестувальників біля парламенту. Парамедик Вівіан Ачіста сказала журналістам, що щонайменше десятьох застрелили.
Інший парамедик Річард Нгумо заявив, що понад 50 людей було поранено в результаті стрілянини.

Під час сутичок також загорілася будівля парламенту.
Протестувальники виступають проти підвищення податків у країні, яка вже потерпає від кризи вартості життя, і багато хто також закликає президента Вільяма Руто піти у відставку.

Уряд вже пішов на деякі поступки, пообіцявши скасувати запропоновані нові податки на хліб, олію, автомобілі та фінансові операції. Але цього виявилося недостатньо, щоб задовольнити протестувальників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus