USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

У Карпатах запрацювала система GРS-моніторингу для безпеки туристів

11 Грудня 2021 17:38
У Карпатах запрацювала система GРS-моніторингу для безпеки туристів «Порятунок в горах».

Як повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ, мандрівники зможуть зареєструватися у системі та відправити сигнал «SOS» зі своїми географічними координатами через мобільний застосунок «Порятунок у горах», який наразі доступний для Android, а невдовзі з’явиться на iOS, пише УНІАН.

Зазначається, що додаток працюватиме навіть при поганому мобільному покритті.

У МВС уточнили, що система тестувалась близько пів року, а з учорашнього дня вона запрацювала повноцінно.

Відповідна система може моніторити пересування самостійних туристів та туристичних груп, що подорожують гірською місцевістю.

Вона також відслідковує у реальному часі поточне місце перебування пошуково-рятувальних груп та маршрутів їх пересування, а в автоматичному режимі приймає та опрацьовує повідомлення про надзвичайні події від туристів та туристичних груп.

Функціонал додатка дозволяє верифікованим користувачам одним натиском відправляти до гірської пошуково-рятувальної служби повідомлення про надзвичайну ситуацію з точними координатами місця події.

Наразі застосунок доступний на сайті ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області у розділі «Реєстрація туристичних груп», а вже за декілька днів його можна буде завантажити із Play Market.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus