USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

У Каховці ЗСУ вдарили по базі окупантів: у ворога – значні втрати

7 Листопада 2022 10:26
У повітряному командуванні «Південь» підтвердили ураження ворога у Каховці, де внаслідок удару по будівлі базування підрозділу із 200 росіян завдано суттєвих втрат.

Про це повідомляє ПК «Південь».

На південнобузькому напрямку ворог веде оборону та намагається утримати зайняті рубежі, продовжує завдавати вогневого ураження по позиціях українських військ, громадах, що прилягають до лінії фронту і тилових районах, руйнуючи інфраструктуру, вбиваючи мирне населення.

З метою уточнення положення Збройних сил України та коригування вогню артилерії війська рф активно використовують безпілотних повітряних шпигунів вздовж лінії зіткнення і в місцях системного вогневого ураження – це Миколаїв та околиці, Нікопольський район, Чорноморське узбережжя.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали 147 вогневих завдань, а авіація відпрацювала два результативні вильоти.

Уражено райони зосередження сил та засобів ворога в кількох населених пунктах.

Орієнтовні втрати рф протягом бойового дня – 14 осіб, три одиниці автобронетехніки, пункт управління БпЛА, а також три склади з боєприпасами в Бериславському і Херсонському районах. Решта результатів ураження дорозвідується.

За уточненою інформацією, підтверджено ураження росіян за попередні дні в Каховці, де внаслідок удару по будівлі базування підрозділу із 200 осіб завдано суттєвих втрат. Наслідки ворог ретельно приховує, в місті посилено адміністративно-поліцейський режим і тиск на місцеве населення.

У Бериславі від місцевих жителів загарбники вимагають примусової евакуації до 10 листопада. Вони знову шантажують техногенною катастрофою щодо нібито можливого руйнування Силами оборони України дамби Каховської ГЕС.

Корабельний склад рф у Чорному морі змін не зазнав та складається із трьох кораблів, серед яких жодного ракетоносія. Море продовжує штормити, що може сприяти винесенню мін, підрив яких можливий мимоволі на мілководді.

У сусідній з Одеською та Віннькою областями Молдові прибічники проросійської партії «Шор» влаштовують антиурядові протести. росія використовує прихованих агентів своїх спецслужб для розхитування ситуації в країні.

Водночас контингент російських військ наразі не несе критичної загрози з боку Придністров’я. Сили оборони України ретельно моніторять ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus