USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

У Кабулі пролунали вибухи біля військового шпиталю: 15 загиблих, десятки поранених

2 Листопада 2021 15:13
Після двох вибухів та стрілянини у вівторок в афганській столиці Кабулі загинули щонайменше 15 осіб, ще 34 особи отримали поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на представника сил безпеки «Талібану».

Вибухи сталися в центрі Кабула біля входу в госпіталь Сардар Мохаммад Дауд Хан, в якому 400 ліжок для пацієнтів. До цього району були направлені сили безпеки, повідомив речник міністерства внутрішніх справ уряду «Талібану» Карі Саїд Хості.
На фотографіях жителів Кабула було видно стовп диму, який здіймався над районом, де стався інцидент.

Жодне з терористичних угруповань не взяло відповідальність за вибухи. Однак офіційне інформагентство Bakhtar, цитуючи очевидців, повідомляє, що низка бойовиків «Ісламської держави» увійшла до лікарні та зіткнулася з силами безпеки.

Нагадаємо, після того, як бойовики радикального руху «Талібан» заявили про встановлення контролю над усією територією Афганістану, захопили президентський палац, а обраний президент втік за кордон, доступ до аеропорту, розташованого за п’ять кілометрів від центру столиці, став можливим лише через контрольно-пропускні пункти талібів.

2 вересня представники угруповання «Талібан» оголосили верховним правителем Афганістану Хайбатулу Ахундзаде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus