USD 41.60 41.95
  • USD 41.60 41.95
  • EUR 41.60 41.95
  • PLN 10.50 10.70

У Гватемалі виявили понад тисячу загублених міст і поселень мая

5 Січня 2023 00:24
Дослідники вивчали ліси за допомогою системи LiDAR у Гватемалі і виявили там понад тисячу стародавніх міст, про які раніше не було нічого відомо. Поселення мають стосунок до культури мая.

Про це пише журнал Ancient Mesoamerica.

Дослідникам вдалося виявити величезну кількість стародавніх поселень, площа яких становить 1680 кв. кілометрів.

Ці загублені міста були щільно заселені, що суперечить гіпотезі, що ранні селища були малонаселеними. Причому вони зв’язувалися між собою дорогами та дамбами.

Археологам також вдалося виявити велику кількість пірамід, що могли бути центрами політичного життя, а також служили для роботи та відпочинку. Знайдено і майданчики, на яких стародавні мая грали у різні види спорту.

Мая, що жили на території Гватемали, також будували канали і резервуари, в яких зберігалася вода для подальшого використання в посушливі періоди.

Нове відкриття проливає світло на культуру людей, які жили в галасливих містах цього лісового басейну. Науковці сподіваються, що майбутні дослідження продовжать розкривати таємниці цієї стародавньої цивілізації, і, можливо, виявлять нові поселення, які залишалися прихованими протягом багатьох століть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus