USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.43 41.60
  • PLN 10.30 10.45

У Грузії підрахували майже всі голоси на виборах до парламенту. Опозиція не визнає результатів

27 Жовтня 2024 10:32
Центральна виборча комісія Грузії підрахувала голоси з 99,6% дільниць. Лідирує правляча партія «Грузинська мрія» з результатом у 54,08%.

Про це йдеться на сайті ЦВК, пише Бабель.

На другому місці за кількістю голосів опозиційні «Коаліція за зміни» зі 10,92%, на третьому «Єдність – Національний рух» – 10,12%, на четвертому «Сильна Грузія» – 8,78%, на пʼятому «Гахарія – за Грузію» – 7,76%. Усі вони опозиційні. Тобто сумарно результати головної опозиції становлять близько 37,58%.

Водночас, за даними екзитполів опозиційних каналів, опозиція набрала більше голосів, ніж провладна «Грузинська мрія»: 52% опозиційні партії, 40,9% голосів «Грузинська мрія».

Грузинські опозиційні партії не визнають результатів виборів. Так заявили партія експрезидента Михаїла Саакашвілі «Єдність – Національний рух», «Коаліція за зміни» та «Сильна Грузія», передає «Ехо Кавказу».

Читати ще: На виборах у Грузії зафіксували на камеру вкид пачки бюлетенів

«Ми обурені тим, що насмілилася написати Центральна комісія. Результати не відбивають волі грузинського народу. Ці цифри суперечать історичним та нинішнім виборам у Грузії, ми боремося за кожен голос, використовуємо всі законні засоби для захисту демократичного та європейського вибору грузинського народу. Ми не маємо наміру дати можливість відняти цей вибір нікому», – сказала на пресконференції одна з лідерів коаліції Анна Долідзе.

Лідер «Коаліції за зміни» Ніка Гварамія наголосив, що «Грузинська мрія» вчиняє конституційний переворот, а парламентські вибори назвав украденими.

Вибори в Грузії називають історичними, оскільки результат може вказати або на майбутню інтеграцію Грузії з Європейським Союзом, або на зближення з Москвою. Вони вперше проходять не за мажоритарною системою, а за пропорційною, і це збільшує шанс опозиції на перемогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Забанений Показати IP 27 Жовтня 2024 11:53
буде друга Украiна? Тримайтесь грузин не дайте пiндосам знову зробити як з сракошвiлi.
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2024 16:49
Якщо опозиція не визнає - дайте кожному з керівників опозиції однокімнатну квартиру. В СІЗО.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus