USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Грудках з розмахом святкували Івана Купала. Фоторепортаж

8 Липня 2018 15:31
Івана Купала – чим не привід згадати народні традиції, легенди минувщини і забути бодай на день-ніч про сучасну прагматичність.У вечір цього дня дівчата гадають на судженого — кидають у воду свої вінки, а хлопці повинні їх дістати. Вінок — це символ щастя та одруження. Чий вінок хлопець дістане, того й дівчина повинна поцілувати і мусить бути з ним у парі на це свято.

У cуботу, 7 липня, в Україні відзначали старовинне свято Івана Купала, що символізує народження літнього сонця – Купала.

З цієї нагоди у селі Грудки, що у Камінь-Каширському районі провели святкування у найкращих українських традиціях, розваги були на будь-який смак і для дітей і для дорослих, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Привітав земляків зі святом сільський голова Іван Іщик:

- Найкращі вітання з найбільш давнім дохристиянським святом — Івана Купала та релігійним — Різдвом святого Івана Хрестителя. Хай магічний купальський вогонь надасть всім нам сили духу в починаннях добрих справ. Нехай принесе успіх, удачу, наповнить теплом, затишком та достатком, - звернувся до односельчан Іван Іщик.

Привітати грудківчан зі святом приїхала і народний депутат Ірина Констанкевич.
Добра та достатку бажала Ірина Мирославівна кожному жителю, процвітання славному селу, успіхів та наснаги аматорським артистам, які цього дня дарували присутнім святковий настрій. Вдячні господарі обдарували гостю запашною поліською хлібиною на вишитому рушникові.

Ірина Констанкевич відзначила подяками та цінними подарунками найактивніших жителів села, зокрема, сільського голову Івана Іщика, вчителя математики Вадима Карпіка та Валерію Козак, яка досягла високих результатів у спорті.

Свято тривало до пізнього вечора і завершилось розпалюванням традиційного купальського вогнища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
хохо Показати IP 8 Липня 2018 16:15
в світі ітак багато зла а ви ще язичнецьким божкам служите. це язичнецтво чистої води! яке ж ви Боже благословіння хочете для України коли вклоняєтесь бовванам
Анонім до хохо Показати IP 8 Липня 2018 17:09
Ви так кажете ніби язичнецтво це погано
хехе до хохо Показати IP 8 Липня 2018 17:39
відкрию вам таємницю, може ви не знали, але всі боги в яких вірили чи досі вірять люди видумані, їх ніколи ніхто в очі не бачив!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus