USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

У громаді на Волині вводять послугу патронату над дитиною

Сьогодні 15:29
У рамках реалізації у Рожищенській громаді проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» відбулися дводенні навчання зі спеціалізованої теми «Міждисциплінарна команда патронату над дитиною: партнерство та прийняття рішень для забезпечення найкращих інтересів дитини».

Провели навчання спеціалісти Волинського обласного центру соціальних служб, повідомляєРожищенська міська рада.

Навчання були спрямовані на підготовку міждисциплінарної команди територіальної громади до запровадження послуги патронату над дитиною, забезпечення ефективності її діяльності та прийняття рішень в найкращих інтересах дитини.

Учасники тренінгу ознайомилися з алгоритмом роботи міждисциплінарної команди в процесі надання послуги патронату; окреслили принципи командної роботи; розглянули функції, завдання та дії кожного члена міждисциплінарної команди, яка має діяти як спільний злагоджений механізм.

Читати ще: Волинська громада візьме участь у національному проєкті з підтримки сімейного патронату

Перевага сімейного патронату у тому, що він спрямований на захист дітей, які ще не мають статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського. Тобто міждисциплінарна команда разом з патронатною сім’єю працюють на випередження, щоб дитина такий статус і не отримала.

Нагадаємо, патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, що передбачає: тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин (насильство, бездоглядність, загроза життю і здоров’ю, проблеми з житлом, хвороба батьків або їх ув’язнення тощо).

Читати ще: У Луцькій громаді запрацював проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»

Сім’я патронатного вихователя – це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

Читати ще: Аж 17 дітей! Як живе єдина на Волині патронатна сім’я
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus