USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У громаді на Волині учителя та журналіста привітали з 80-літтям

12 Липня 2022 21:21
12 липня свій 80-річний ювілей святкує голова Володимирського Товариства «Просвіта», учитель, журналіст Павло Глущук.

Аби привітати ювіляра та подякувати за його багаторічну діяльність, спрямовану на захист української мови і культури, популяризацію культурної та історичної спадщини та краєзнавчу роботу, додому до Павла Глущука завітав міський голова Ігор Пальонка, повідомили у міськраді.

Вітаючи Павла Матвійовича з ювілейною датою, Ігор Пальонка побажав йому довгих років життя, упродовж яких він і надалі лишатиметься патріотом своєї держави та української ідеї. Міський голова подякував за вклад ювіляра, який він вніс у розвиток культури, духовності, пропаганду української мови, вагомий внесок в українізацію громади, яку продовжує і зараз. Не оминули привітаннями та подарунками іменинника працівники соціальної служби в особі завідувачки відділення соціальної допомоги вдома Галини Локтіонової. З найщирішими привітаннями розділити свято завітали товариші, зокрема голова обласного осередку Української Гельсінської спілки Дмитро Себій, який завжди підтримує ідейного друга.

Попри поважний вік Петро Глущук і досі вправно порається у городі, щороку садить помідори та інші культури, старається щонеділі відвідувати храм. За життя зібрав чималу книжкову колекцію творів та видань, як українських класиків, так і закордонних. Також однією з найбільших цінностей вважає своїх дітей, п’ятеро онуків та трьох правнучок.

З 1991 року Павло Глущук працював вчителем української мови та літератури у ЗОШ № 1, займався просвітницькою та релігійною діяльністю, неодноразово брав участь у культурних заходах спрямованих на підняття патріотичного та мовного виховання населення, був головою міжрайонного товариства «Просвіта», а також працював журналістом на місцевому телебаченні «АТМ Володимир».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus