USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.45 41.60
  • PLN 10.60 10.75

У громаді на Волині хочуть повернути селу історичну назву

Сьогодні 08:44
Мешканці Устилузької громади звернулися до депутатів Волинської обласної ради з проханням перейменувати село Пархоменкове та повернути йому історичну назву. Відповідне прохання розглянули на сесії Волинської обласної ради 12 вересня.

Як розповіла Суспільному начальниця відділу з питань юридичного забезпечення діяльності обласної ради Світлана Хороша, жителі запропонували повернути селу назву Видранка. Їхнє рішення депутати підтримали.

«Стара назва має певне радянське коріння і, зважаючи, на вимоги законодавства про декомунізацію, її треба замінити», – каже Світлана Хороша.

Читати ще: Назви чотирьох сіл на Ковельщині писатимуться по-новому

З її слів, остаточне погодження – за Верховною Радою.

Довідка.

Село назвали на честь Олександра Пархоменка – учасника бойових дій в Україні 1917-1921 років, армійського командира українського походження, який був членом комуністичної партії і якого ідеалізувала радянська пропаганда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus