USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У громадах Волині організують тренінги та майстеркласи з лялькотерапії

7 Грудня 2023 18:26
«Цілюща лялькова терапія: стимулювання молодих умів та зміцнення юних сердець у час війни» – проєкт під такою назвою підсумували сьогодні на Волині.

Ідея впровадження такої особливої арт-терапії належить Волинському академічному театру ляльок. Його керівник Вадим Хаїнський розповів, що мета проєкту полягає у використанні мистецтва театру ляльок як терапевтичного та творчого засобу для надання психологічної підтримки та емоційного зцілення дітей і молоді, які проживають в умовах воєнного часу, інформують у Волинській облраді.

«Ми прагнули створити безпечне та сприятливе середовище, де постраждалі від війни діти можуть виражати свої емоції, ділитися травматичним досвідом і долати його негативний вплив за допомогою театральних ляльок. Лялька стає не просто відображенням уявного світу дитини, а й вмістилищем її емоцій, страхів і труднощів», – переконаний митець.

Досвід лялькотерапії виявився настільки вдалим, що його вирішили поширити на дитсадки, школи, бібліотеки, залучивши до співпраці зацікавлених партнерів. Майже пів сотні таким театральний колектив вже передав досвід роботи з ляльками та проведення терапевтичних сеансів з ними.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт переконаний, що проєкт неодмінно варто поширювати у громадах.

«Як допомогти дитині, яка проживає війну, бачила бомбардування, переживає втрату рідних і домівки? Ви знайшли хороший спосіб – це творчість і фантазія, це те, що органічно їм властиве. Для діток ляльки – живі, вони наділяють їх якостями, характером, історіями. Кожна дитина – окремий всесвіт. І ви входите у цей всесвіт помічниками, творите спільно з малечею, відводите від тривог і біди. За допомогою ляльок даєте певність, що життя прекрасне, і у цього життя є майбутнє. Усім, хто реалізовує цей проєкт і ще долучиться до нього, бажаю невтомності і натхнення. Заради дітей. Заради перемоги і майбутнього», – висловив побажання Григорій Пустовіт.

Читати ще: Арттерапія для дітей: Волинський театр ляльок проводить тематичні заняття із молоддю

Тож сьогодні учасники круглого столу вирішили, що проєкт таки матиме продовження. Для представників місцевої влади, освітян, вихователів, психологів, арт-терапевтів, громадських активістів, які працюють з дітьми та молоддю, організують тренінги з вивчення технік лялькотерапії, майстер-класи зі створення театральних ляльок, а також залучать експертів до розробки стійких планів із впровадження програм лялькотерапії та емоційної підтримки в освіті та громадському секторі. У перспективі це сприятиме інтеграції лялькотерапії в шкільні навчальні плани чи громадські проєкти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus