USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

У Греції закривають усі школи і повністю переходять на дистанційне навчання

14 Листопада 2020 18:11
Греція оголосила про закриття початкових шкіл та дитячих садків на тлі сплеску випадків коронавірусу. Епідемія паралізувала національну систему охорони здоров’я.

Про це повідомляє РБК-Україна.

«Уряд Греції прийняв рішення про призупинення роботи шкіл до 30 листопада. Закриття початкових шкіл було останнім, що ми хотіли зробити. Це показник того, наскільки серйозна ситуація», – йдеться в заяві міністра охорони здоров’я Василіна Кікіліаса.

При цьому середні школи вже закрилися, і з понеділка усі уроки проходять дистанційно.

У більшості європейських країн школи залишалися відкритими під час другої хвилі захворювань, яка обрушилися на континент з вересня, на відміну від березня і квітня, коли вони були закриті.

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує закривати школи тільки в крайньому випадку.

Із кінця жовтня щоденна кількість смертей в Греції збільшилася в чотири рази, за кілька днів було зареєстровано 50 смертей, а кількість інфекцій подвоїлася і склала близько 3000 випадків на день.

Із 1143 ліжко-місць у відділеннях інтенсивної терапії по всій країні в п’ятницю 830 були зайняті.

«Найближчі тижні будуть надзвичайно критичними», – заявив прем’єр-міністр Греції Кіріакос Мицотакис в парламенті Греції, де він інформував членів парламенту про другий локдаун.

Ця ізоляція почалася 7 листопада та триватиме до 30 листопада, хоча експерти припускають, що вона може тривати довше.

З вечора п’ятниці по всій Греції була введена комендантська година з 21:00 до 5:00.

У країні з населенням 19 млн осіб з початку пандемії в кінці лютого зафіксовано 997 смертей і 69 тисяч заражень, більшість з них – за останні чотири місяці.

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Мицотакис заявив, що в країні всім громадянам безкоштовно нададуть вакцину від коронавірусу, коли вона стане доступною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus