USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

У Греції третій день гасять масштабну лісову пожежу, щонайменше один загиблий

Сьогодні 12:40
У Греції продовжують гасити масштабну лісову пожежу поблизу столиці, в результаті якої загинула щонайменше одна людина і було проведено низку евакуацій.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє Ekathimerini.

Незабаром після опівночі пожежна служба повідомила, що пожежники знайшли тіло в згорілій будівлі в передмісті Врілісія.

Пожежа почалася в неділю біля озера Марафон, приблизно в 35 км на північний схід від Афін, перекинулася через гору Пенделі і досягла північного передмістя столиці. Вогонь спалив кілька будинків і підприємств у передмістях столиці і в громадах, розташованих поблизу озера.

Греція була приведена в стан підвищеної готовності, але пізно ввечері в понеділок послаблення вітру дало надію, і офіційні особи повідомили про прогрес у боротьбі з масивною, швидко поширюваною пожежею, яка породила полум’я заввишки понад 25 метрів.

Читати ще: Грецію охопили смертельні пожежі через аномальне підвищення температури

Речник пожежної служби полковник Васіліос Ватракогіанніс сказав, що пожежники більше не ведуть боротьбу на одному фронті, але мають «багато активних локальних вогнищ», в основному навколо Марафону і Пенделі.

Грецькі пожежники отримали підтримку з інших країн вже у вівторок, після того, як Афіни звернулися по міжнародну допомогу, активувавши європейський механізм взаємного цивільного захисту.

Влада повідомила, що щонайменше 18 людей постраждали в основному через вдихання диму, коли полум’я перекинулося на віддалені райони передмістя. Національна обсерваторія Греції повідомила в понеділок пізно ввечері, що супутникові знімки показують, що пожежа охопила близько 10 тисяч гектарів.

Читати ще: Через екстремальну спеку в Греції – спалах коронавірусу. Є смертельні випадки

У вівторок вранці мешканцям містечка Еритрос у муніципалітеті Неа Макрі було надіслано попередження про евакуацію.

Пожежа біля Еритроса відновилася приблизно о 5 ранку у вівторок. Мешканцям було наказано евакуюватися в напрямку порту Рафіна.

Загалом 702 пожежники з 27 наземними командами і 199 автомобілями у супроводі волонтерів, трьох літаків і дев’яти гелікоптерів борються з вогнем.

Міністерство цивільного захисту оголосило попередження про високу пожежну небезпеку на вівторок в Аттиці, Віотії та Евбеї.

Як і в інших країнах Середземномор’я, вчені пов’язують їхнє поширення зі все більш спекотною і сухою погодою, спричиненою глобальною зміною клімату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus