USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Греції через спеку гинуть люди: туристів попереджають про небезпеку

17 Червня 2024 13:09
Температура в Греції зашкалює. Країну охопила найраніша хвиля спеки в історії. Тут настільки спекотно, що гинуть люди.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Іndependent.

Усім, хто їде в країну, оголосили термінове попередження, оскільки вже четверо відпочивальників загинули і ще більше людей зникли безвісти через рекордні температури.

Улюблене місце відпочинку для більшої частини Європи – Греція – потерпає від найбільш ранньої спеки за всю історію спостережень. Хвилею тепла вважається температура, що перевищує +38°C протягом щонайменше трьох днів.

Читати ще: Температура Середземного моря досягла нового рекорду, – екологи

Туристичні об'єкти в задушливих Афінах і за їх межами були змушені закритися. Акрополь також зачинив двері для відвідувачів після повідомлень про людей, які непритомніли у черзі. Влада Греції оголосила тривогу про спеку третього рівня, місцевим жителям надсилають на телефони попередження, що закликають працювати з дому й уникати напружених занять на свіжому повітрі.

Читати ще: В Індії через аномальну спеку за три дні померли понад 50 людей

«У ХХ столітті в нас ніколи не було хвилі тепла до 19 червня. У XXI столітті їх було кілька, але жодної до 15 червня», – кажуть місцеві метеорологи.

На північно-західному узбережжі Криту зафіксовано найвищу температуру: стовпчик термометра сягнув +44,5°C.

Читати ще: Зсуви ґрунту в Індії: дев’ятеро загиблих, майже 2000 туристів лишаються заблокованими

Спека, пов'язана з більш раннім, ніж зазвичай, сезоном, призвела до загибелі кількох туристів ще до початку високого сезону. Так, мертвим було знайдено відомого у Греції телевізійного лікаря Майкла Мослі. Чоловік знепритомнів і загинув під час прогулянки.

Також 5 червня на Криті було знайдено мертвим 67-річного голландського туриста. Чоловік знепритомнів під час переходу через ущелину Мілон у Ретімно. Того ж дня 70-річний французький турист знепритомнів і помер під час прогулянки пляжем на Криті. Четверту смерть туриста було зареєстровано в четвер, 13 червня, знову на Криті. 80-річний чоловік вийшов із готелю, а потім його тіло знайшли біля місця археологічних розкопок.

Наразі пошукові групи в Греції шукають ще трьох зниклих безвісти туристів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus