USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Греції через шалену спеку будуть закривати головну пам'ятку країни посеред дня

18 Липня 2024 21:34
Міністерство культури Греції наказало закривати знаменитий Афінський Акрополь на кілька годин у середині дня через екстремальну спеку в країні.

Про це повідомляє Independent.

За прогнозами метеорологів, гаряче повітря з Африки продовжуватиме пекти Грецію ще кілька днів – принаймні до неділі. Пік хвилі спеки припадав на середу та четвер з максимальними температурами до 43 градусів за Цельсієм.

Влада закрила знаменитий Афінський Акрополь, найбільшу культурну визначну пам’ятку країни, з полудня до 5 вечора. Тим часом грецькі муніципалітети зробили доступними для громадськості зазвичай закриті приміщення з кондиціонерами. Людей також закликають уникати перебування на сонці в найспекотніші години дня та часто пити воду.

Читати ще: У Греції через спеку гинуть люди: туристів попереджають про небезпеку

Туристи, які сподівалися відвідати храм Парфенон на вершині Акрополя, у середу стояли в черзі від самого ранку. Червоний Хрест роздавав охолоджену бутильовану воду та інформаційні листівки тим, хто чекав у черзі.

«Ми зробили це та швидко вийшли, а тепер збираємось трохи провітритись, трохи випити й насолоджуватися днем. Але там жарко, це справді так. Якщо ти не прийдеш підготовленим, ти добряче спітнієш», – сказав американський турист після відвідин Акрополя.

В сусідній Албанії спека змусила уряд змінити робочі години для державних службовців, а деяким дозволили працювати вдома. В Італії влада додала Палермо на Сицилії до списку 13 міст із попередженням про серйозну спеку, оскільки весь італійський півострів охопила та сама хвиля спеки.

Читати ще: В Індії через аномальну спеку за три дні померли понад 50 людей

У Вероні, де температура коливалась близько 35 C, спринклери в громадському парку використовували для обприскування перехожих у другій половині дня, а туристів закликали користуватися громадськими фонтанами. Листівки рекомендували людям похилого віку залишатися вдома в найспекотніший час доби, а для екстрених ситуацій була створена цілодобова гаряча лінія, повідомляють місцеві ЗМІ.

Спекотні сухі умови також спровокували лісові пожежі: пожежники та літаки, що скидають воду, борються з кількома пожежами в Греції, у тому числі великою в сосновому лісі в Корінфі на півдні Греції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus