USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

У Горохові відкрили підрозділ поліції, обладнаний системою Custody Records

Сьогодні 10:40
Задля безпеки та комфорту громадян й покращення надання поліцейських послуг 6 вересня у Горохові Луцького району відкрили оновлений підрозділ поліції, обладнаний системою Custody Records.

Про це інформує пресслужба ГУ НП у Волинській області.

Участь у заході взяли представники Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції, керівництво ГУНП у Волинській області, місцева влада та громадськість.

Заступник очільника поліції Волині Віталій Ковальчук розповів, що це вже десятий оновлений підрозділ, обладнаний системою Custody Records, і вже найближчим часом всі відділи поліції Волині будуть відповідати європейським стандартам.
«Сustody Records і фронт-офіс – звісно про підвищення поліцейських стандартів, адже це вказує на те, що поліція з народом, поліція відкрита і хоче якнайкраще забезпечити надання поліцейських послуг громадянам, щоб і захистити їх від можливих неправомірних дій правоохоронців і убезпечити правоохоронців від неправдивих звинувачень з боку людей», – зауважив він.

Читати ще: Сотий підрозділ поліції з системою Custody Records обладнали на Волині

Віталій Ковальчук також подякував органам місцевого самоврядування, які долучаються до співфінансування таких проектів, завдяки чому підрозділи поліції модернізуються.

В оновленому приміщені тепер є кімнати для перебування з дітьми, спілкування з захисником, для проведення слідчих дій тощо. Крім цього, облаштовано тут і вбиральню, в тому числі для маломобільних груп, також встановлено підйомник для людей на кріслах колісних, тобто виконані всі умови безбар’єрності, що надважливо в теперішніх умовах.
Зустрічатимуть громадян у комфортному фронт-офісі, де завжди присутній поліцейський, який надасть кваліфіковану допомогу або покличе того, хто допоможе людині.

Читати ще: «Безпечна громада»: показали, як працює оновлене райуправління поліції у Ковелі

Під час відкриття присутнім наочно показали весь етап затримання й допиту особи, яка нібито вчинила правопорушення: від інтерв’ювання до поміщення в ізолятор тимчасового тримання. Все, що відбувається із затриманими, фіксується на камери відеоспостереження, що унеможливлює як порушення прав громадян, так і безпідставні звинувачення правоохоронців.

Заступник голови Горохівської ТГ Олексій Гайдук подякував працівникам поліції за їхню працю і забезпечення спокою й порядку на території громади.

«Ми стараємося максимально співпрацювати з поліцією, підтримувати у реалізації певних ініціатив задля безпеки наших мешканців і сьогодні ми й бачимо результат цієї співпраці – оновлене приміщення, адже міськрада забезпечила співфінансування цього проєкту. Це хороша інвестиція у якість, у комфорт, у безпеку», – підсумував він.

Насамкінець Олексій Гайдук вручив подяку міської ради начальнику відділення поліції № 2 (м. Горохів) Ігорю Мандзі та всьому колективу підрозділу за сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий внесок у справу боротьби зі злочинністю, забезпечення публічної безпеки, порядку у громаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus