USD 40.75 41.05
  • USD 40.75 41.05
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

У горах затримали трьох ухилянтів та росіянина з Луцька, які хотіли потрапити до Словаччини

3 Липня 2024 10:21
Чотирьох молодиків зупинили у горах Закарпаття прикордонники Чопського загону. Свою появу поблизу кордону зі Словаччиною чоловіки пояснювали пристрастю до гір та туризму.

Військовослужбовці відділення «Кам’яниця» помітили у прикордонні групу осіб з туристичною екіпіровкою. Троє з них виявилися громадянами України, четвертий – росіянином, який тривалий час проживав у Луцьку, повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Чоловіки намагалися переконати правоохоронців, що планують туристичну подорож горами, втім не додали, що завершитися вона мала для когось в Німеччині, для інших – у Польщі.

Читати ще: 3 тисячі доларів за «інвалідність»: на Волині спіймали ухилянта з Хмельниччини з підробленими документами

Під час перевірки працівники загону встановили, що затримані давно знайомі між собою і дійсно займалися туризмом. Вони склали маршрут подорожі за порадами з соцмереж та онлайн-картами. Чоловіки розраховували, що чим складніша місцевість, тим менша вірогідність натрапити на прикордонників.

Росіянин, який прямував разом з ними, багато років проживає у Луцьку і знайомий з мандрівниками. Відповідно до задуму, він мав бути, так би мовити, їхнім прикриттям як туристів. Після перетину кордону українцями іноземець планував повернутися тим же маршрутом назад і згодом виїхати за кордон через один із пунктів пропуску.

Чоловіків затримали в адміністративному порядку і доставили у прикордонний підрозділ. Громадянам України доведеться відповідати перед судом за спробу незаконного перетину державного кордону. Росіянина притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму.

Читати ще: Зробив матері «інвалідність», щоб виїхати за кордон: на Волині судили менеджера з Києва
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олексій Показати IP 3 Липня 2024 11:24
Колись в Америці афроамериканців не вважали громадянами і називали ніґерами, зараз в нас схожа ситуація. Якщо ти з тих чи інших причин не плануєш залишатись в країні, тим більше не бажаєш йти в армію, то ти "ухилянт". Приниження не спонукує до єдності
Петро Показати IP 3 Липня 2024 15:42
Не країна, а тюрма, гірше північної кореї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus