USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У Гонконзі шахраї за допомогою ШІ вкрали $25 млн

6 Лютого 2024 06:14
У Гонконзі штучний інтелект допоміг шахраям заволодіти мільйонами доларів завдяки діпфейкам.

Працівник транснаціональної компанії здійснив транзакції на $25 млн на прохання нібито свого керівника під час відеоконференції. Водночас виявилося, що учасники зустрічі були витвором штучного інтелекту, пише BFMTV.

«Під час багатосторонньої відеоконференції з’ясувалося, що всі люди, крім нього, були несправжніми», – розповів колега фігуранта.

Працівник компанії здійснив близько 15 транзакцій на п’ять різних банківських рахунків на загальну суму 200 млн гонконзьких доларів ($25 млн).

Читати ще: Пропонували легкий онлайн-заробіток: шахраї видурили у волинян майже 500 тисяч гривень

Отримавши електронного листа від керівника з Великої Британії із запрошенням на нараду, співробітник подумав про можливість афери. Але присутність на відеоконференції колег його заспокоїла. Правду він дізнався, коли зателефонував цим колегам уже після зустрічі.

Аферу провели дуже професіонально, вважає слідство. Протягом кількох місяців шахраї завантажували відеозаписи працівників транснаціональної корпорації, які згодом і використовували для імітації їхніх голосів за допомогою штучного інтелекту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus