USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

У гімназії на Маневиччині відкрили пам'ятний стенд загиблому Герою Дмитру Пилипчуку

Сьогодні 19:54
20 серпня у Новорудській гімназії-філії Опорного закладу загальної середньої освіти «Троянівський ліцей» відбулася урочиста подія – відкриття меморіального стенду на честь загиблого Героя, жителя села Набруска Дмитра Пилипчука. Захід об’єднав місцеву громаду, духовенство, учнів, учителів та представників влади.

Про це повідомили у Маневицькій селищній раді.

Дмитро Пилипчук був випускником Новорудської гімназії, з дитинства відзначався патріотизмом і активною громадянською позицією. Коли в Україну прийшла війна, він добровільно став на захист рідної землі, віддавши життя за мирне майбутнє своєї країни.
На відкритті меморіального стенду Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк у виступі підкреслив значущість подвигу Дмитра для громади та всієї України. Він зазначив, що такі Герої, як Дмитро Пилипчук, є прикладом відданості та самопожертви для прийдешніх поколінь.
Під час заходу прозвучали теплі слова пам’яті від старости Тетяни Бідун та односельчан. Священник відслужив молебень за упокій душі загиблого Героя, а присутні поклали квіти до стенду та до могили мужнього захисника.
Учні гімназії підготували патріотичні виступи, в яких розповіли про життя та подвиг Дмитра.
Встановлений у школі меморіальний стенд нагадуватиме всім про ціну свободи і незалежності, яку заплачено життями справжніх патріотів. Це місце стане символом пам’яті і вдячності за жертовність, мужність та любов до рідної землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus