USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.80
  • PLN 10.34 10.60

У Гаразджі зносять газорегуляторний пункт. Місцеві – проти

9 Липня 2021 08:00
На вулиці Вишневій у селі Гаразджа з ініціативи місцевої мешканки розбирають стару газорегуляторну станцію. Селяни виступили проти, адже, за їхніми словами, жодних дозволів на такі роботи немає, до того ж, із ними такі дії ніхто не погоджував. На місце викликали поліцію, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Як розповідає місцевий житель Ярослав, який мешкає неподалік газорегуляторного пункту, намір розвалити будівлю із селянами не обговорювали.

«Я пропрацював 20 років начальником котельні і знаю, що всі роботи повинні виконувати люди, які мають відповідну спеціальність або допущені до цієї роботи. Тут газ, може статися вибух. Вони не мають документів, із селом нічого не погодили», – обурюється він.

Юлія, яка взялася розбирати газорегуляторний пункт, будується неподалік на власній земельній ділянці. Переконує, що колишню станцію демонтує, бо там часто збираються алкоголіки та наркомани. За її словами, демонтаж погодили газовики та сільський голова, тож дозвіл на роботи має, однак показати його відмовилася.

«Ця будівля – в аварійному стані. У нашому селі є дуже багато маленьких дітей, а тут збираються алкоголіки. Тут валяються пляшки, використані шприци. Мій сусід, який живе навпроти, теж за те, щоб станцію демонтували. Спершу ми не хотіли її чіпати, але викликали «Волиньгаз», аби газовики глянули, чи є тиск. Вони подивилися і сказали, що тиску не було і немає. Вони вирізали трубу, забрали її, все. А нам дали дозвіл на демонтаж цієї будови», – каже Юлія.

Працівники поліції, які приїхали на місце події, розповідають, що жінка дійсно має документ, у якому «Волиньгаз» не заперечує проти розбирання будівлі.

«Нам надійшов виклик про те, що невідомі особи розбирають будівлю, яка знаходиться в аварійному стані. Прибувши на місце події, заявник повідомляє, що вони не мають ніяких підстав для розбирання станції, а громадянка, яка знаходиться біля цієї будівлі, має довідку, в якій «Волиньгаз» не заперечує, що можна розбирати цю будівлю. Матеріали підуть на ремонт сусідньої вулиці», – розказує інспектор роти поліції особливого призначення, лейтенант поліції Володимир Петлюк.

За даними кадастрової карти, земельна ділянка, на якій знаходиться газорегуляторний пункт, не є комунальною власністю. Ця будівля, як повідомили у «Волиньгазі», зведена за колгоспу. Після будівництва станцію не ввели в експлуатацію. Наразі об’єкт не приєднаний до системи газопостачання та не знаходиться на балансі «Волиньгазу», тому останній не має жодного відношення до цієї будівлі.
Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк зазначає, що демонтаж споруди не погоджував.

«Я нічого не погоджував… Там був якийсь демонтаж, але я там точно не брав участі», – каже він.

Якщо будівля, дійсно, зведена ще за колгоспних часів, ймовірно, зараз вона стала власністю людей, тож, аби її демонтувати, потрібний їхній дозвіл. Де жінка взяла дозвіл на розбір станції і чи він взагалі існує, – під питанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus