USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У Франції в день відкриття Олімпіади диверсії на залізниці зірвали плани 800 тисяч пасажирів

Сьогодні 16:40
Під час відкриття Олімпійських ігор у Парижі залізниці Франції зішовхнулися із кількома актами саботажу.

Про це повідомляє Главком з посиланням на Le Figaro.

Вранці 26 липня сотні пасажирів у Парижі з’ясували, що їхні потяги не можуть вирушити. Згодом оператор залізниці SNCF заявив, що вночі на мережі скоїли низку умисних пошкоджень у різних місцях. Інциденти припали на перший день Олімпійських ігор.

Мережа швидкісних поїздів (TGV) була паралізована через підпали на трьох лініях: Атлантичній, Північній та Східній. Це призвело до серйозних затримок у роботі транспорту. Керівництво залізниці Франції назвало подію «масованою атакою, яка паралізувала мережу TGV».

Читати ще: Готував підрив військової техніки для ЗСУ: у Франції затримали українця

Як пише BFMTV, міністр транспорту Патріс Вергріт заявив, що усі наявні факти вказують на умисні дії.

«Це ті самі години, знайдено авто і осіб, які втекли (зокрема на південному сході), запалювальні речовини виявлено на місці», – заявив він.

Міністр додав, що розслідування триває, проте усе вказує на те, що це зловмисні підпали.

Le Figaro зазначає, що пасажирам рекомендують відкласти поїздку і не відвідувати станцію, помінявши безплатно або повернувши квиток. Ремонтні бригади вже прибули, але роботи триватимуть щонайменше всі вихідні.

Проблеми з транспортом також спостерігаються на вокзалі Монпарнас у Парижі.

Читати ще: У Франції поліцейські застрелили чоловіка, який намагався підпалити синагогу

Очільниця столичного регіону Валері Пекресс так само засудила інциденти, назвавши їх «масовою скоординованою атакою», та похвалила співробітників залізниці, які не дали зловмисникам довести задум до кінця на південно-східній лінії.

Вона сказала, що лише у п’ятницю постраждають плани 250 тисяч мандрівників. Влада і транспортні компанії готують альтернативні маршрути та способи доїзду, а мандрівників, які мають квитки на потяги, закликають не їхати на вокзал.

Директор оператора залізниці SNCF Жан-П’єр Фаранду заявив, що компанія задіє усі свої можливості для того, щоб якнайшвидше подолати проблему. За його словами, постраждають плани 800 тисяч пасажирів.

В. о. прем’єрміністра Франції Габріель Атталь заявив, що йдеться про диверсію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus