USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Франції прокоментували слова Сирського про відправку інструкторів в Україну

28 Травня 2024 08:27
Міністерство оборони Франції не підтверджує інформацію про направлення своїх військових інструкторів до навчальних центрів України.

Телеканал BFM Business попросив їх прокоментувати відповідну заяву головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського. Журналісти зазначають, що у міністерстві не змогли підтвердити це чи назвати дату відправки військових, передає УНІАН.

«Навчання на українській території є одним з напрямків, що обговорюються з моменту конференції на підтримку України, скликаної президентом 26 лютого. Це напрямок, який продовжує вивчатися разом з українцями, зокрема, щоб зрозуміти їхні конкретні потреби», – сказали вони.

Своєю чергою, у Міністерстві оборони пояснили заяву головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського про прийом іноземних інструкторів.

Читати ще: Росія пригрозила Франції вдарити по її військах, якщо вони зайдуть в Україну

У відомстві поідомили, що вони разом з Генеральним штабом почали працювати над відповідними документами, щоб не витрачати час на узгодження бюрократичних моментів, коли буде ухвалено рішення щодо відправлення інструкторів.

«Починаючи з лютого 2024 року, Україна висловила зацікавленість у перспективі прийому в Україні іноземних інструкторів. Станом на зараз у нас досі тривають дискусії з Францією та іншими країнами щодо цього питання», – додали у Міноборони.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон неодноразово казав, що відправку військового контингенту в Україну не треба виключати. За його словами, Париж буде змушений розглянути це питання, якщо війська РФ прорвуть фронт.

27 травня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що вони разом із міністром оборони Рустемом Умєровим мали розмову з міністром збройних сил Франції. Він сказав, що вже підписав документи, які дозволять французьким інструкторам прибути в українські навчальні центри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus