USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У Франції понад тисяча фермерів приїхали на тракторах до Європарламенту на знак протесту проти нових правил ЄС

30 Квітня 2021 20:27
Близько півтори тисячі тракторів заблокували рух на автостраді, що веде до Страсбурга, а також будівлю Європарламенту на знак протесту проти змін у сільськогосподарській політиці ЄС. Французькі фермери побоюються, що вони призведуть до значних втрат місцевих підприємств.

Про це пише hromadske з посиланням на France24.

Фермери з’їхались до міста з різних районів Ельзасу на заклик Регіональної федерації профспілок фермерів (FRSEA) та молодих фермерів (JA) Гранд-Есту. До міста стягнули близько 1 200 – 1 500 тракторів.

Через те, що фермери стягували до міста таку значну кількість техніки, вони тимчасово заблокували рух автострадою, що веде до Страсбурга. Транспортний колапс зафіксували у радіусі до 10 км навколо міста.

Фермери з’їхались на протест через положення нової політики ЄС у сфері сільського господарства. Аграрії вважають, що вони можуть мати негативні наслідки для традиційної моделі сільського господарства в регіоні.

Так, на тракторах були вивіски з гаслами «Зеленіше ㅡ дорожче», «Ні технократії, хай живе здоровий глузд» тощо.

«У нас складається враження, що прагнення до «зменшення сільського господарства» є лейтмотивом (у новій політиці – ред.) Це для нас неприйнятно», – сказав Ерік Тіруен, президент Генеральної асоціації виробників пшениці (AGPB).

За словами фермерів, зміни в політиці ЄС призведуть до значних збитків місцевих ферм, а екологічні обмеження настільки всюдисущі, «що їх практично неможливо реалізувати».

Як повідомлялося, Європарламент наразі розробляє зміни до спільної сільськогосподарської політики Європейського Союзу (САР), які набудуть чинності вже у 2023 році. Переговори щодо змін у правилах мали поновитися 30 квітня.

Франція, своєю чергою, працює над своїм національним стратегічним планом (PSN) – різновидом майбутньої САР – який мають представити Європейській комісії вже в червні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
А у нас? Показати IP 30 Квітня 2021 21:24
Гідність за 7 років зіпсувалась. Встали з колін щоб залізти на пальму.
Москаль до А у нас? Показати IP 1 Травня 2021 07:01
А у нас экспорт продовольствия в 2020 году дал около 10 % всей экспортной выручки России. Экспорт продукции АПК по итогам 2020 года составил $29,980 млрд, что превысило объём импорта за тот же год.
К.лучанин Показати IP 30 Квітня 2021 21:28
Так буде незабаром і в УКраїні після продажу землі сг призначення. Команді Зе і СН так просто не буде!
Реаліст до К.лучанин Показати IP 30 Квітня 2021 21:50
Не будьте наївні. Не даремно влада кормить з рук радикалів - на випадок "неправильних" протестів і трактори горітимуть (самі по собі) і фермери. Прикладів рейдерства у сг купа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus