USD 41.20 41.40
  • USD 41.20 41.40
  • EUR 41.20 41.40
  • PLN 10.60 10.75

У Франції помер вірусолог, який відкрив ВІЛ

11 Лютого 2022 09:57
В Американському шпиталі Парижа помер французький вірусолог Люк Монтаньє, який відкрив вірус імунодефіциту людини (ВІЛ). Вченому було 89 років.

Про це повідомляє Коресопондент з посиланням на видання Libération.

Монтаньє народився у серпні 1932 року. Він закінчив Паризький університет. У 1982 році в рамках наукової групи в Інституті Пастера виявив збудника СНІДу, який лише почав своє поширення. Все своє життя вчений присвятив вірусології та вивченню методів боротьби з ВІЛ. У 2008 році Монтаньє та його колеги були удостоєні Нобелівської премії з медицини за роботу над ВІЛ.

Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) вперше став відомий громадськості у 1981 році, коли американські лікарі відзначили незвичайну групу смертей серед молодих геїв у кількох містах.

Пізніше наукове співтовариство критикувало Монтаньє за безліч дивовижних тверджень. Він неодноразово припускав, що аутизм викликається інфекцією, і проводив сумнівні експерименти, щоб довести, що антибіотики можуть вилікувати це захворювання. Кілька разів він виступав проти вакцин, за що у 2017 році отримав догану від 106 членів Академії наук та медицини.

Також ще на початку поширення пандемії COVID-19, він припустив, що причиною став витік з лабораторії, в якій проводилися експерименти з лікування СНІДу.

Також вчора стало відомо про смерть «королеви фанку» Бетті Девіс. Дружина Майлза Девіса стала культовою фігурою завдяки відверто сексуальним текстам та стилю виконання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Лютого 2022 21:04
І який був проти вакцинації від ковіду, і говорив про неефективність плр тестів..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus