USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.75

У Франції перехопили судно з тонною кокаїну, серед екіпажу – українці

6 Жовтня 2021 12:20
У минулу п’ятницю французька митниця перехопила вантажне судно, яке прямувало з Бразилії в напрямку бельгійського порту Антверпена.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RFI.

Судно, що проходило в районі північного берега Франції, перенаправили в порт Дюнкерка, де виявили на його борту понад тонну кокаїну.

За даними газети La Voix du Nord, екіпаж судна становили близько 20 осіб, серед яких – громадяни РФ, Філіппін, Єгипту та Ефіопії. Агентство AFP зазначає, що там були і громадяни України, капітан – громадянин Румунії. Всіх затримали.

За підсумками триденного утримання під вартою екіпаж направили до судових слідчих у Париж. Слідство веде спеціальний орган по боротьбі з організованою злочинністю.

Повідомляється, що 1 127 кг наркотику було заховано в трюмі судна Trudy, що слідувало під прапором Ліберії. Вартість вантажу оцінюють у десятки мільйонів євро. Судно залишиться в порту Дюнкерка принаймні до четверга.

Як повідомлялося, у кінці лютого 2020 року аргентинська влада повідомила, що в школі при посольстві Росії в Аргентині знайшли 12 валіз з майже 400 кілограмами кокаїну. Вони були зареєстровані як дипломатичний багаж. Для встановлення осіб, причетних до наркотрафіку, кокаїн замінили на борошно і відправили в Москву. Везти його зловмисники планували російської дипломатичною поштою. Наркотрафік виявився вбудованим в транспортну систему МЗС.

ЗМІ також повідомляли, що для перевезення вантажу використовували літак спеціального льотного загону «Росія», на якому літає секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев. У відомстві цю інформацію назвали «фейком». Але поліція Аргентини підтвердила справжність знімків літака.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2021 12:45
Так ось чому не можна зібрати всіх слуг на сесію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus