USD 40.75 41.00
  • USD 40.75 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

У Франції – масові протести проти ультраправих, які лідирують на виборах

1 Липня 2024 09:53
У Франції – масові протести проти партії Марін Ле Пен, яка наразі лідирує на парламентських виборах. Прихильники партії, що посіла друге місце, організовують велелюдні й гучні демонстрації у багатьох містах. У Парижі тисячі протестувальників проти перших результатів екзитполів парламентських виборів, за якими перемагає ультраправа партія "Національне об'єднання", вийшли на вулиці.

Про це пише France 24, передає Українська правда.

Частина протестувальників залізли на монумент у центрі площі, звідки розмахували прапорами Палестини та ПАР, а також плакатами "проти фашизму" та проти "вкрай правих". Кілька людей залишили на монументі написи.

Більшість демонстрантів – молодь, вони скандували гасла на зразок "фашисти геть".

За даними проведених на дільницях опитувань станом на вечір 30 червня, на дострокових парламентських виборах у Франції впевнено перемагає ультраправа партія "Національне об'єднання", отримавши 34,2% голосів.

Читати ще: Україна починає переговори про вступ до ЄС

За підсумками виборів у Франції вперше з 1990-х років може скластись ситуація, коли президент і уряд належать до різних політичних таборів.
Президент Франції Емманюель Макрон закликав до "демократичного єднання" у другому турі парламентських виборів, щоб протистояти ультраправим. Натомість лідер "Нацоб’єднання" Жордан Барделла назвав результати"безапеляційним вердиктом" і сигналом про те, що французи прагнуть змін. Він також повторив, що готовий йти на прем’єрську посаду, якщо політсила отримає абсолютну більшість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Липня 2024 11:54
Смішно. Протестують вони. Та на здоров'я. Їх же теж люди обирали, а не марсіани.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus