USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Фінляндії зобов'язали реєструвати собак

9 Травня 2023 00:56
У Фінляндії зʼявився офіційний реєстр собак Koirarekisteri, який містить ідентифікаційні дані собак та інформацію про їхніх власників.

Про це пише Yle, передає Бабель.

На першому етапі роботи сервісу тварин зможуть реєструвати лише окремі господарі, а пізніше таку можливість отримають підприємства й товариства.

На початку 2023 року у Фінляндії стали обовʼязковими чипування та реєстрація собак. Тоді ж мав запрацювати відповідний реєстр, але через технічні проблеми його запустили тільки зараз.

Читати ще: Дослідники розшифрували ДНК легендарного собаки Балто

Реєстрація домашнього улюбленця обовʼязкова і коштує €10 (якщо людина має фінський ідентифікаційний код і доступ до онлайн-банкінгу) або €19 (якщо собаку реєструють іншим чином). За даними фінського Агентства продовольства, яке запустило ініціативу, відгуки собаковласників були здебільшого негативними. Людям не сподобалася ціна, а також те, що реєстр дублює інформацію, яка вже є в Асоціації кінологів Фінляндії.

Однак, незважаючи на незадоволення власників, до кінця 2023 року кожен собака у Фінляндії повинен мати реєстрацію та мікрочип. Представники влади вважають, що це необхідно, щоб люди не кидали тварин напризволяще і не займалися нелегальним розведенням собак.

Читати ще: Собака заввишки 9 сантиметрів потрапила в Книгу рекордів Гіннеса

За даними Асоціації кінологів Фінляндії, у країни наразі проживають 803 тисячі собак. Таким чином до кінця року до реєстру мають вносити 3 300 собак щодня.

Нагадаємо, у Києві також існує єдиний реєстр домашніх тварин. Його запустили у 2019 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus