USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

У Фінляндії заарештували будинок одного з ключових пропагандистів РФ

12 Травня 2022 12:17
У Фінляндії заарештували земельні ділянки та будинок головного редактора «московського комсомольця» Павла Гусєва, внесеного до санкційного списку ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Saxon.

«Дві ділянки, на яких розміщується принаймні один житловий будинок, розташовані на березі озера Кернааланьярві. Крім того, власність Гусєва – майже 20 га землі в громаді Янаккала на півдні країни», – повідомляє видання.

Правоохоронці Фінляндії також арештували активи інших підсанкційних у ЄС осіб. Зокрема, арешт наклали на ралійні автомобілі Ford Fiesta і Mercedes Benz Sprinter, що належать бізнесмену Григорію Березкіну, близькому до Путіна.

Також арештували рахунки компанії Faberlic, пов’язані з лідером фракції «Новые люди» в держдумі РФ Олексієм Нечаєвим.

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо та прем’єр-міністр Санна Марін офіційно оголосили про свою підтримку вступу країни до НАТО.

Крім того, як повідомляє «Європейська правда», президент Фінляндії Саулі Нііністьо та прем’єр-міністр Санна Марін офіційно оголосили про свою підтримку вступу країни до НАТО. Про це йдеться у заяві на сайті президента Фінляндії.

Нііністьо і Марін нагадують, що навесні відбулася важлива дискусія щодо можливого членства Фінляндії в НАТО, оскільки потрібен був час для формування внутрішньої позиції і в парламенті, і в суспільстві загалом.

«Потрібен був час для тісних міжнародних контактів і з НАТО, і з країнами-членами, а також зі Швецією. Ми хотіли надати обговоренню необхідний простір» – йдеться у заяві.

«Тепер, коли наближається час прийняття рішень, ми також висловлюємо нашу спільну позицію до відома депутатських груп і партій. Членство в НАТО посилило б безпеку Фінляндії. Як член НАТО, Фінляндія зміцнить весь оборонний альянс. Фінляндія має терміново подати заявку на членство в НАТО» – заявили президент і прем’єр-міністр Фінляндії.

Вони висловили сподівання, що кроки, які ще потрібні для досягнення цього рішення, будуть швидко зроблені найближчими днями.

Слід зазначити, що остаточне рішення подати заявку на членство в НАТО вимагатиме голосування в парламенті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus