USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У інфекційній лікарні в Луцьку 40 дитячих ліжок обладнають кисневими точками

8 Вересня 2021 19:12
Бюджетна комісія погодила виділення майже 740 тисяч гривень, аби встановити систему киснепостачання у дитячому відділенні Волинської обласної інфекційної лікарні. Так, обладнають 40 дитячих ліжок кисневими точками.

Під час засідання комісії зазначалося, що у процесі підготовки до високого епідсезону коронавірусу варто врахувати небезпеку розповсюдження нових мутованих штамів, які в тому числі вражають і дітей. Є потреба обладнати кисневими точками також і дитяче відділення Волинської обласної інфекційної лікарні, – повідомляє пресслужба обласної ради.

Члени бюджетної комісії одноголосно рекомендували спрямувати для цих потреб майже 740 тисяч гривень із залишків субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку окремих закладів охорони здоров’я. За рахунок цієї субвенції уже профінансовано облаштування систем централізованої подачі кисню у різних медзакладах на загальну суму 3 млн. 230 тис грн.

Одночасно депутат обласної ради Володимир Бондар вніс пропозицію про необхідність контролю за використанням коштів, спрямованих на потреби лікарень. Пропозицію підтримав і голова бюджетної комісії Орест Маховський, зазначивши, що в умовах обмеженого бюджетного фінансування використання асигнувань, не залежно від рівня бюджету, повинно бути обґрунтованим першочерговими потребами та максимально ефективним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 8 Вересня 2021 20:08
Ну і що з тих точок, якщо навіть ковідним хворим в інфекційній лікарні не дають кисень...економлять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus