USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.73

У дитячій поліклініці Луцька розширили перелік безплатних аналізів

7 Серпня 2022 18:09
У луцькій міській дитячій поліклініці розширили спектр високоточних лабораторних досліджень, які раніше батькам доводилося робити або в інших медзакладах, або в приватних лабораторіях.

Усі аналізи роблять безкоштовно за наявності електронного направлення від лікаря, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Керівниця луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська каже, що сучасне обладнання для лабораторії є дуже важливим, адже встановити діагноз потрібно якомога швидше, а батьки не завжди мають можливість ходити у приватні лабораторії.

«Маленький пацієнт звертається до лікаря, з яким укладена декларація. При виникненні скарг чи коли лікар знаходить зміни у стані здоров’я пацієнта, він скеровує його до спеціаліста відповідного профілю, і той визначається зі спектром необхідних аналізів. Усе відображене у електронних направленнях, і це оплачує НСЗУ», – наголошує вона.

Електронне направлення, видане спеціалістом, дійсне впродовж року, а звернутись до дитячої медустанови можуть усі пацієнти незалежно від місця проживання. Нині це особливо актуально, адже зараз у Луцьку багато внутрішньо переселених українців.

«Раніше всі гормони щитовидної залози в поліклініці не робили, також не робили імунологічних досліджень деяких інфекцій. Для цього треба було їхати в іншу медичну установу чи приватну лабораторію. Цитомегаловірус, вірус Епштейна-Барра, імуноглобуліни до ковіду, вітамін Д, який є поширений в обстеженнях лікаря-ендокринолога, – усе це можна зробити планово в нашій лабораторії», – каже Оксана Лєщинська.
Працівники лабораторії кажуть, що раніше проводити найпростіше дослідження аналізу крові було не лише складніше, а й забирало багато часу.

«Ми робимо аналізи протягом трьох хвилин з моменту забору. Раніше ми рахували очима в камері Горяєва, а тепер все автоматизовано. Апарат визначає 18 показників», – розповідає старший лаборант Марина Кацай.

Як зізнаються працівники лабораторії, сучасне обладнання дозволяє точніше та якісніше зробити дослідження. Окремі обстеження проводяться не щодня, адже до них пацієнту потрібно підготуватись.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus