USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У димоході спалахнула сажа: на Волині ледве не згорів дерев'яний будинок

7 Лютого 2022 14:35
Рятувальники запобігли пожежі, що виникла у димоході дерев’яної хати у селі Озерці Луцького району.

Про це повідомляє ГУДСНС у Волинській області.

6 лютого о 18:52 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу у дерев'яному житловому будинку, що у селі Озерці Луцького району.

На місце пожежі виїхав черговий караул 9 ДПРЧ ГУДСНС України у Волинській області. На момент прибуття рятувальників на місці займання встановлено, що у димоході житлового будинку відбувся спалах сажі без подальшого горіння. Вогнеборці розібрали місце в стіні отвір, з якого виходив дим та пролили його водою, а також обстежили горище, аби не допустити поширення пожежі на покрівлю.
Рятувальники нагадують, що сажа, осідаючи на стінках димоходу, згодом звужує просвіт і заважає вільному проходженню диму. До того ж щільний наліт сажі не дозволяє стінкам димоходу повноцінно прогріватися, що загрожує зниженням тяги, проникненням диму всередину приміщення.

Існує ризик загоряння сажі в димоході внаслідок високої температури. Такий розвиток подій загрожує початком розтріскування стінок димоходу, що поступово призведе до повного його руйнування. Але і це ще не все. Іскри, які будуть вилітати з димоходу, можуть стати джерелом пожежі, що вкрай серйозно.

Погані показники тяги також можуть мати погані наслідки, адже вони можуть привести до отруєння чадним газом. Тому, щоб вберегтися від виникненням пожеж, спричинених спалахом сажі і для підтримки постійної працездатності систем трубопроводів, необхідно проводити профілактичні заходи, що перешкоджають утворенню нальотів з сажі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Не пожежник Показати IP 7 Лютого 2022 20:49
При горінні сажі в димоході димохід ні в якому разі не можна заливати водою. Вода при високій температурі перетворюється в пару і вибухом розриває димохід Тільки засипати піском
Пожежний! до Не пожежник Показати IP 8 Лютого 2022 06:07
От нахіба ти цю маячню написав? Я 5 років навчався в університеті по спеціальності "ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА", більше 10 років виїзджаю на гасіння пожеж і завжди гасив загоряння сажі в димоходах водою (і загасив я їх не 5 і навіть не 10), а тут приходить "розумник" і на тобі, не можна гасити водою, бо пара розірве димохід! Одразу зрозуміло, що ти не пожежний!
Анонім до Пожежний! Показати IP 11 Вересня 2022 20:26
А як самому загасити?Читав що навпаки в грубі потрібно розпалити,щоб вуглекислий газ не давав вогню в димоході розгорітись,тобто без кисню горіння не буде.Чи так це?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus