USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У двох селах біля Луцька оголосили карантин через сказ у корів

29 Грудня 2022 09:42
У селах Оздів та Ратнів Луцького району оголосили карантин через виявлення сказу в корів на місцевих фермах. Про випадки сказу в управлінні Держпродспоживслужби області повідомили 23 грудня.

Ветлікарі уже вакцинували всю худобу, 28 грудня приїхали щеплювати домашніх тварин у домогосподарствах.

Як розповів Суспільному начальник Луцької райдержлікарні ветмедицини Андрій Ткачук, якщо не запобігти цій хворобі у тварини, то наслідки можуть бути летальними. Після застосування вакцини повторне щеплення проводять через рік.

«Досить небезпечна хвороба. У котів та собак агресія проявляється, слиновиділення сильне при хворобі. При укусі попадає слина в рану та іде зараження людини чи тварини», – говорить ветлікар.
Щоб впродовж дня обійти усі будинки в селі, ветлікарі розділилися на п’ять груп. Зі слів старости сіл Ратнів і Озеряни Галини Яковець, місцеві жителі організувалися та очікували на приїзд медиків.
«У Ратневі є 250 домогосподарств. Люди дуже чекали, бо мало бути в понеділок. Усі організувалися: хтось тварин вдома закрив, з розумінням до цього віднеслися», – каже жінка.
«Вакцинування в Оздові та Ратневі завершили о 17:00 і загалом щепили понад 400 домашніх тварин. Упродовж цього року на Волині виявили 31 випадок сказу тварин», – зазначив керівник відділу Держпродспоживслужби Сергій Войтюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus