USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У двох навчальних закладах Каменя-Каширського облаштували укриття

Сьогодні 17:39
До нового навчального року підготували укриття в Камінь-Каширському ліцеї №1 ім. Євгена Шабліовського та Камінь-Каширському ВПУ.

Про це повідомив начальник ОВА Юрій Погуляйко за результатами робочої поїздки у район.

«Безпека дітей під час навчання – наше першочергове завдання. Тож разом з органами місцевого самоврядування та навчальними закладами продовжуємо облаштовувати захисні споруди там, де це необхідно», – зазначив очільник області.

В опорному закладі «Камінь-Каширський ліцей імені Євгена Шабліовського» навчається 1265 учнів. Установа має укриття, яке відремонтували коштом місцевого бюджету. Загальна площа захисної споруди – 690 кв.м. Аби діти мали можливість продовжувати навчання під час повітряних тривог, в укритті облаштовані найпростіші класні кімнати. Є система вентиляції, вбиральні, враховані усі вимоги протипожежної безпеки.

Навчальний заклад бере участь у проєкті «Базова кухня», в рамках реалізації стратегії реформування системи шкільного харчування. Наразі там триває капітальний ремонт харчоблоку. Загальна вартість проєкту – понад 10 млн грн.
Камінь-Каширське вище професійне училище одне із кращих закладів професійної освіти на Волині. Там є два сучасних навчально-практичних центри. Перший – для підготовки робітників з професії «Електрогазозварник». Другий – навчально-практичний центр сучасних харчових технологій.
Читати ще: Коли в Луцькій громаді повністю запрацюють дитсадки

У межах проєкту «School Chef’s Training Hubs Development» та реформи шкільного харчування у травні цього року на базі училища відкрито кулінарний хаб. Два кухарі-кондитери підвищили кваліфікацію у Львові й тепер там навчають кухарів з усієї області готувати відповідно до оновленого шкільного меню.
З метою забезпечення очного навчання заклад має захисну споруду цивільного захисту, що розташована в частині підвального приміщення. У ВПУ відремонтували укриття власними силами. Його площа – 537 кв.м, розраховане на 504 людини. Приміщення обладнане припливно-витяжною системою вентиляції. В укритті знаходиться резервний генератор, наявні два санвузли, медичний кабінет, запаси питної води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus